Nyheter

Hittades avrättade – mitt i idyllen

Här i idyllen utanför Alingsås hittades i går det gifta paret i 70-årsåldern brutalt avrättat.
Här i idyllen utanför Alingsås hittades i går det gifta paret i 70-årsåldern brutalt avrättat.

Två personer brutalt avrättade. Hittades på en gård utanför Alingsås. ”Det är ett ovanligt hänsynslöst mord”. Ingen gripen.

Två personer hittades döda på en gård utanför Alingsås i går eftermiddag. Enligt polisen har de blivit mördade.
– De har blivit avrättade. Det är ett ovanligt hänsynslöst mord, säger Thord ­Haraldsson, chef på länskriminalpolisen i Trollhättan, till Aftonbladet.se.

Larmet kom in till SOS vid 14.30-tiden från en privatperson som uppgav att något allvarligt hade hänt. När polisen kom till platsen hittades en död man i en lada. Kort därefter hittades nio personer som uppehöll sig i en lada intill, sju av dem togs in på förhör.
– Det visade sig vara grannar till offren som ­hade samlats för att bege sig på en gemensam aktivitet, ­säger Ulla Brehm, press-talesman på polisen i Västra Götaland, till Metro.

När polisen sedan tog sig in i bostadshuset anträffades en död kvinna. Båda personerna blev under kvällen identifierade och anhöriga underrättades. Det ska röra sig om ett gift par i 70-årsåldern. 
Polisen har ännu inte gripit någon för de brutala morden och teknisk undersökning pågick fortfarande i går kväll.
– Både ordningspolis och kriminalpolis är på platsen och det pågår förhör. Vi hoppas också få kontakt med vittnen som kan ha sett eller hört något, säger Brehm.