Sport

Hjelte hjälte mot Kalmar

Gefles Jakob Hjelte nickar in 3-2 mot Kalmar.
Gefles Jakob Hjelte nickar in 3-2 mot Kalmar.

Johan Oremo spräckte äntligen sin målnolla för säsongen. Men det blev dramatik mot Kalmar innan Gefle kunde ta första hemmasegern, 4–2, för i år. Segerskytt – en inbytt Hjelte som gjorde karriärens första allsvenska mål.

– Jag blev jätteglad! Har haft lägen förr men det har inte riktigt studsat rätt, så det var väldigt skönt det här, konstaterar Gefleforwarden som knappt hängde med i alla turer i andra halvan av matchen.

För den blev en bergochdalbana av känslor – inte minst för Jacob Hjelte som blev inbytt efter 28 minuter när Oremo tvingades kliva av med en hårt lindad tumme, enligt uppgift med en spricka i densamma.

Tog för sig

Seger-Hjelten hade å sin sida bara gjort två allsvenska matcher från start under sina tre säsonger i Gefle men har fått se speltiden öka allt eftersom.

– Det är bara att ha tålamod. Jag får höra att klubben tror mycket på mig och känner att jag står på tur. Förra året kanske jag hoppade in när det var tio minuter kvar av matcherna, i år har det varit med typ en halvtimme kvar och som nu med 60 minuter kvar, säger Hjelte.

TT: Du får ta för dig mer?

– Ja precis.

Och som 19-åringen tog för sig när han nickade in 3–2-målet i slutet av andra halvlek.

Att Kalmars brasseduo Romário och Ismael hade reducerat och kvitterat kort efter att Hjelte kom in var inget han själv lade vikt vid.

Tunga skador

Gefle hade istället ett bra snack i pausen och fick sedan spela med en man mer i matchens sista 23 minuter efter att Kalmar åkt på två tunga backskador:

Viktor Elm gick av groggy med befarad näsfraktur efter en närkamp och Viktor Agardius bars efter Kalmars tredje gjorda byte ut på bår med misstänkt knäskada efter att ha fastnat i konstgräset.

Plötsligt fick och tog Gefle chansen att resa sig från en av alla dessa käftsmällar som tabelljumbon har fått under säsongen.

– Vi har kört på jättebra på träningarna, har haft högre tempo och lite tyngre träningar kanske. Vi har spelat bra utan att få utdelning medan motståndarna har fått utdelning på i princip allt, så det känns som att vi är på gång nu. Bara det studsar med lite mer så kommer vi börja vinna matcherna. Så är det, säger Jacob Hjelte.

TT: Nu är det sex poäng upp till Hammarby på kvalplats. Tar ni er dit?

– Ja, som jag känner så kan vi ta tre poäng av alla lag. Inte ens halva serien har ju gått och vi har alla möjligheter i världen att klättra över en kvalplats till och med. Det har varit många knockouts, det har det, men idag blev det äntligen en boost!