Sport

Hodgson öppnar med nyckelmatch

Roy Hodgson och hans engelska mannar på träningen inför EM.
Roy Hodgson och hans engelska mannar på träningen inför EM.

Nya engelska anfallare mot gamla ryska backar. Kan det sluta på mer än ett sätt?Fast i slutändan befaras ändå en tidig sorti för Roy Hodgsons England i fotbolls-EM.

Förre Marseille-mittfältaren Chris Waddle är luttrad.

– England kommer att nå kvartsfinal, som vanligt, säger han med ett leende i tidningen L'Équipes stora enkät inför EM.

– Även om alla spelare är i toppform så är inte England bättre än sjätte, sjunde eller åttonde lag i turneringen, gissar Waddle.

Som vanligt är ändå Englandsfansen optimistiska om att äntligen lyckas igen i ett stort mästerskap, särskilt sedan förbundskapten Roy Hodgson lett laget genom kvalet med tio segrar på tio matcher.

Fast själv är han försiktig.

– Vi får se vad den här turneringen ger. Det viktiga är att inte gräva ned sig i det gamla. Det enda vi kan påverka är nuet och framtiden, sade Hodgson på sin presskonferens i Marseille på fredagskvällen.

Rooney på mitten?

Offensivt har Hodgson med sig en hel radda med ny och internationellt oprövad kapacitet, i form av Leicesters Jamie Vardy, Tottenhams Harry Kane och Manchester Uniteds 18-åring Marcus Rashford.

Måhända leder det till att lagkapten Wayne Rooney flyttas ner till mittfältet under EM.

– De senaste månaderna har jag spelat på mitten med Manchester United. Jag har alltid känt att jag kan spela där och också fortsätta min karriär där, sade Rooney på fredagskvällen.

Två tunga skador

Premiärmotståndaren Ryssland har haft en dyster uppladdning inför EM, då två tunga mittfältare – Igor Denisov och Alan Dzagojev – försvunnit på grund av skador.

– Det är en riktigt stor förlust för Ryssland och det är jäkla synd, säger finländske CSKA-spelaren Roman Eremenko till TT om Dzagojev efter Finlands träningsmöte mot Belgien nyligen.

29-årige Eremenko har en hel drös lagkamrater i det ryska EM-laget, däribland mittbackarna Sergej Ignasjevitj och bröderna Alexej och Vasilij Berezutskij.

Trion är en bra bit över 30 år och har ofta ifrågasatts internationellt.

– Ändå håller de. Och de springer. Och de är Rysslands bästa mittbackar för tillfället. Ingen kan säga något om det, säger ändå Roman Eremenko.