Sport

Hodgson lämnar England

Roy Hodgson.
Roy Hodgson.

Besviken över förlusten.Besviken över att Englands EM-slutspel tog slut redan i åttondelsfinalen.Det gjorde att Roy Hodgson valde att hoppa av förbundskaptensjobbet.

Kort efter 1–2-förlusten mot Island klev Roy Hodgson in i Allianz Rivieras presskonferensrum. Med ett papper i handen läste han sedan högt – och budskapet var tydligt: Tiden som förbundskapten för England hade nått sitt slut.

– Jag är så klart extremt besviken över resultatet. Vi har inte gått så långt som jag ansåg vi var kapabla till att göra, och det är så klart inte acceptabelt, sade han.

Hodgson hade ett kontrakt som gällde över EM i Frankrike men med nederlaget i Nice valde att han stänga alla dörrar för en eventuell förlängning.

– Nu är det dags för någon annan att ta över utvecklingen av den här unga, hungriga och talangfulla gruppen av spelare, sade han.

– De har varit fantastiska och gjort allt man kan begära av dem. När jag började fick jag hör att spelare inte ville spela för sitt land, att de alltid drog sig ur i sista stund. Men jag har inte upplevt något sådant.

När Islands förbundskapten, Lars Lagerbäck, fick öppna sin presskonferens med några fira ord valde han att tacka två av sina tidigare mentorer.

– Tränaryrket är inte alltid så lätt. En del av varför jag sitter här är tack vare att Bob Houghton och Roy Hodgson kom till Sverige. Jag lärde mig mycket av dem. De förändra träningsmetoderna och tränarutbildningarna i Sverige, och jag hade verkligen nytta av det, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset