Nyheter Världen

Hollande: "De förrådde sin Gud"

Frankrike ska krossa "den armé av fanatiker" som låg bakom terrordåden i Paris. Svaret på hotet från terroristerna ska bli fler sånger, konserter och idrottsevenemang, sade president François Hollande under en minnesceremoni för offren.

– De som föll offer den 13 november representerade våra värderingar, och det är vårt ansvar att leva efter dessa värderingar. Vi ska använda vår vrede för att försvara vår frihet, varje enskild dag, sade Hollande, enligt The Guardian.

Många av de 2 000 personer som deltog i ceremonin vid monumentkomplexet Les Invalides, som bland annat inhyser Napoleons grav, var människor som själva skadades vid terrorattentaten. Framrullade på bårar och i rullstolar lyssnade de till presidenten, som sade att de som begick terrordåden för två veckor sedan hade "förrått sin Gud".

– Jag lovar er alla att Frankrike ska göra allt för att förstöra den armé av fanatiker som begick dessa brott.

Han sade att Frankrike inte kommer att ge vika, vare sig för hat eller för rädsla, och att landet ska svara på hoten från terroristerna med fler sånger, konserter och idrottsevenemang.

– Terroristerna vill splittra oss, skapa motsättningar och hetsa oss mot varandra. De kommer att misslyckas. De har sin dyrkan av döden, men vi har kärleken till livet.

Francois Mori/AP/TT
Francois Mori/AP/TT
Michel Spingler /AP/TT