Sport

Holmlund vill bli ännu bättre

Anna Holmlund. Arkivbild.
Anna Holmlund. Arkivbild.

Två tävlingar återstår, men Anna Holmlund har redan säkrat världscuptiteln i skicross.Men helt nöjd är hon inte ännu.– Jag vill pusha mig och bli ännu bättre, säger hon.

Hon fick en mästartitel i kavaj eftersom Internationella skidförbundet inte lyckades hitta någon världscupfinalort efter Squaw Valley som hoppade av.

– Det är väldigt kul att jag redan säkrat titeln, det var ju målet med säsongen, säger hon i telefon från Sydkorea.

Där väntar säsongens näst sista tävling i den blivande OS-backen i Bokwang med kval på fredagen och final på söndag.

– Det är en cool bana, såklart, eftersom det är en OS-bana. Det är delvis samma sträckning som för boardercross, och det är ganska stora hopp. Det är en svårare bana än en världscupbana. Det ska bli kul att se hur svårt det är, om det är tajt och om det blir svårt att köra om.

Positivt fystest

Hon säger att framgångarna den här säsongen beror på att hon kunnat träna bra under en lång period. De senaste åren blev ju förryckta av skador och rehabiliteringar.

– Jag gjorde ett fystest innan jag åkte hit och allt har blivit bättre hela tiden. Det är ett bevis på att jag jobbar rätt. Jag har så duktigt folk runtomkring mig, min fystränare Jonas Enqvist är väldigt bra.

– Och jag blir aldrig nöjd, vill hela tiden pusha mig, vill hela tiden bli bättre.

Det hon är mest nöjd med den här säsongen är att hon utvecklat sin åkning på alla plan.

– Och så är jag väldigt nöjd med dubbelsegern i Val Thorens. Då var allt perfekt – bra bana, bra åkning och fint väder.

"Halvbra på allt"

Holmlund säger att hennes främsta egenskap som skicrossåkare är att hon inte har någon speciell egenskap som hon är bra på.

– Jag är halvbra på allt. Och jag har den här säsongen tagit kliv i allt, säger hon.

– Men det finns mer att utveckla, som dämpartekniken (att åka smidigare över hoppen), och att svänga bättre. Och i velodromerna kan man tjäna fart. Jag vill bli bättre, det finns mycket kvar att jobba på.

Hon ser fram emot de kommande säsongerna med VM och OS.

– Mina stora mål de kommande säsongerna är att vinna VM och OS, det är guld som jag saknar. Men det kan hända mycket till dess så jag fokuserar bara på tävlingarna framöver. Det är en viktig tävling på söndag, jag vill vinna då.