Sport

Holmström: "Pinsamt"

Axel Holmström, i mitten, tyckte att Sveriges insats mot USA var pinsam.
Axel Holmström, i mitten, tyckte att Sveriges insats mot USA var pinsam.

3–8 mot USA efter en defensiv härdsmälta.Forwarden Axel Holmström var besviken efter bronsmatchen.– Pinsamt. Vi ger oss inte själva chansen att vinna. Vi är sämst när det gäller, sade han.

Flera av Juniorkronornas spelare kände också att de hade svikit Brynäsmålvakten Felix Sandström som fick en otacksam uppgift.

Gång efter annan lämnades han ensam och övergiven.

– Vi kom inte riktigt upp till hundra procent, men samtidigt så funkade det inte hundra för mig heller. Så det är både och, sade Sandström.

– Jag vet att de gör allt de kan för att vi ska vinna, så det är väl synd att säga att ingen hjälper mig. Det vet jag att alla försöker.

Sandström fick hoppa in i stället för Linus Söderström – vald till turneringens bäste målvakt – som var otröstlig efter semifinalförlusten mot Finland i måndags.

Sex raka mål

Juniorkronorna hämtade upp ett 0–2-underläge i slutet av första perioden med två snabba mål genom William Lagesson och Carl Grundström.

När Axel Holmström gjorde Sveriges tredje mål hade USA gjort sex raka mål – varav fyra i andra perioden.

– Vi försöker elda på varandra i båset och i periodpauserna för att ge oss själva en chans, men det blir att vi alla försöker för mycket. Det blir kontringar och mål i baken i stället, suckade Holmström som tyckte att hans lag hade lagt semifinalförlusten bakom sig.

"Slappna av mer"

Felix Sandström har ett år kvar som junior och har chansen att ta revansch i nästa års JVM som avgörs i Montreal och Toronto.

Lärdomen till den turneringen?

– Vi var ruggigt bra i gruppspelet, men det låste sig lite för oss i slutspelet. Det är väl att inte försöka tänka på att det gäller så mycket att man spänner sig, utan låta det rulla på. Vi vet hur bra vi är och alla tror på spelidén. Så att slappna av mer.

– Det är tråkigt, alla vill så väldigt mycket, så det är tråkigt att det ska sluta så här.