Sport Nöje TV

Hon förlorade veckans nattduell

Fotbollsspelaren Hanna Marklund blev den andra personen som fick lämna året "Mästarnas mästare". Arkivbild.
Fotbollsspelaren Hanna Marklund blev den andra personen som fick lämna året "Mästarnas mästare". Arkivbild.

Fokusering och strategi var temat i säsongens tredje avsnitt av "Mästarnas mästare". För fotbollsspelaren Hanna Marklund, som tog sig vidare från förra veckans nattduell, tog resan slut.

Efter att ha stött kula, sprungit och räknat räkor – allt kantat av taktiskt tänk och strategiska beslut – var det dags för årets andra nattduell i SVT:s "Mästarnas mästare".

Jörgen Persson, som hade veckans bästa resultat och därmed blev immun, landade på femton poäng. Sämre gick det för Hanna Marklund som landade på fem poäng. Därmed var hon återigen klar för nattduell.

Marklund valde att utmanande Niklas Jihde, som då fick välja vilken gren som skulle avgöra deras öde i programmet. Efter att ha sett Hannas prestation i balansgrenen förra veckan bestämde han sig för stavduellen, som handlar om reaktionsförmåga och snabbhet.

Det visade sig vara ett bra val. Jihde tog två av två poäng och Marklund fick därmed lämna tävlingen.

– Det känns konstigt, fast än har jag inte riktigt förstått det, sade Hanna Marklund efter nederlaget.

Nu får Niklas Jihde tävla vidare i nästa veckas gruppfinal.

– Det betyder jättemycket för mig att få vara kvar. Jag har fått direktiv från min dotter Freja, hon har sagt: "Pappa, du ska vinna 'Mästarnas mästare'", sade Niklas Jihde efter vinsten.