Sport

Hopp för Samuelsson om Brasilienmatch

Jessica Samuelsson lär troligen vara tillbaka ganska snart efter skadan i OS-premiären mot Sydafrika.
Jessica Samuelsson lär troligen vara tillbaka ganska snart efter skadan i OS-premiären mot Sydafrika.

Jessica Samuelsson, som skadade foten i premiären, riskerar att missa nästa match.– Kan hon inte spela mot Brasilien kan hon definitivt spela mot Kina, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Högerbacken Jessica Samuelsson bars ut på bår i premiären mot Sydafrika riskerar att missa nästa match. Hela laget var på plats uppe vid Kristusstatyn, Rio de Janeiros mest kända landmärke, blickar hon ner på sin hårt lindade fot.

– Den känns ändå ganska bra. I går kändes det inte så skönt, men nu är det bättre. Vi tror att det är något med fotleden för det är ingen fraktur, det har vi kollat upp. Då känns det mycket tryggare för min del.

Om hon kan spela mot Brasilien natten till söndag är ännu oklart.

– Jag har inte testat springa än, vi får se i morgon och ta beslut. Jag vet inget nu och vi tar dag för dag. Vi får se om jag kan börja jogga redan i morgon så kanske det finns en liten chans i alla fall.…

Förbundskaptenen Pia Sundhage om Samuelssons fotskada:

– Det är väl fifty-fifty, vi får se. Kan hon inte spela mot Brasilien kan hon definitivt spela mot Kina. Men jag har sagt det förut, vi behöver använda alla spelare och annars plockar vi nästa spelare.

Röntgen visade alltså att inget var brutet i högerfoten, i stället handlar det om en stukning.

Sverige möter Brasilien natten till söndag och avslutar gruppspelet mot Kina om fem dagar. Kan Samuelsson inte spela blir det troligen Elin Rubensson som ersätter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset