Sport Sport-topp

Hoppet lever för Philadelphia

Philadelphias Michal Neuvirth (30) och Andrew MacDonald (47) försvarar sig mot Washingtons Mike Richards.
Philadelphias Michal Neuvirth (30) och Andrew MacDonald (47) försvarar sig mot Washingtons Mike Richards.

Philadelphia klamrar sig fast i NHL-slutspelet efter att ha besegrat Washington på hemmaplan med 2–1. Det är dock fortsatt uppförsbacke för laget som måste vinna tre matcher till för att gå vidare till kvartsfinal.

Washington hade chansen att ta en fjärde seger i rad och därmed gå vidare från åttondelsfinalen, men Philadelphias målvakt Michal Neuvirth satte stopp för dem planerna med 31 räddningar, varav tolv i sista perioden.

– Grabbarna gjorde ett sånt bra jobb framför mig och jag hittade min rytm. Och i andra perioden började det verkligen kännas bra, säger han till The Inquirer, och tillägger att han kände sig lite ringrostig i starten efter att inte ha fått så mycket speltid under säsongen.

Det är första gången i slutspelet som Neuvirth fått starta och den 28-årige tjecken hyllades för sin insats.

– Han såg säker ut och gjorde några stora räddningar när det behövdes. Men om du ser det arbete han lägger ner inför varje träning så är du inte särskilt överraskad, säger målskytten Andrew MacDonald till The Inquirer.

Laughton skadad

Philadelphias forward Scott Laughton bars av isen på bår i första perioden och fördes till sjukhus med nackkrage.

– Självklart är vi jätteoroliga för Scott, men det bästa för oss var att gå ut och säkra segern åt honom. Förhoppningsvis är han okej, han rörde sig lite, så det var ett bra tecken, säger Philadelphiabasen Ron Hextall.

De första rapporterna från sjukhuset säger att Laughton inte drabbats av några allvarligare skador, men hålls kvar för observation.

Washington har fortsatt övertag med 3–1 i åttondelsfinalserien och har chansen att gå vidare till kvartsfinal i nästa match på fredag, lokal tid, på hemmaplan.

Dallas vände och vann

Florida utjämnade sin matchserie till 2–2 efter att ha besegrat New York Islanders med 2–1 på bortais. Matchvinnare blev kanadensaren Alex Petrovic med sitt 2–1-mål i tredje perioden. 24-åringen har tidigare bara gjort två mål i sin premiärsäsong i ligan.

Nästa match blir i Florida på fredag, lokal tid.

Dallas vände ett 1–2-underläge borta mot Minnesota och vann med 3–2. Därmed leder Dallas med 3–1 i matcher och kan säkra en kvartsfinalplats hemma på fredag.

– Vi har ett riktigt bra utgångsläge inför femte matchen hemma nu, så det känns bra, säger John Klingberg enligt Expressen.

– Vi har varit bra på hemmaplan i år och under de två hemmamatcherna i den här matchserien.