Nyheter Sverige

Hot mot Karolinska "inte terrorism"

Karolinska Universitetssjukhuset i Solna höjer säkerheten efter hot i natt. Arkivbild.
Karolinska Universitetssjukhuset i Solna höjer säkerheten efter hot i natt. Arkivbild.

Karolinska sjukhuset i Solna har höjt säkerhetsnivån sedan sjukhuset hotats. Men presskommunikatör Karolina Fränne på kommunikationsavdelningen säger att det inte rör sig om terrorism.

Sjukhuset uppger att verksamheten är i full drift, och att säkerhetsnivån kommer att vara fortsatt förhöjd under tiden som ärendet utreds.

"Varken patienter, närstående, personal eller besökare behöver känna oro eller förändra eller vidta några särskilda åtgärder med anledning av det hot som riktats mot sjukhuset", säger Carl Magnus Rutherfalk, chef för säkerhetsledningen vid Karolinska Universitetssjukhuset i ett pressmeddelande.

Flera medier har tidigare rapporterat att hotet togs emot under natten till fredag, men det vill inte sjukhuset kommentera. Enligt Karolina Fränne på kommunikationsavdelningen finns nu fler vakter utplacerade.

– Säkerhetsnivån har höjts på det sätt vi alltid gör när vi ännu inte vet vad det handlar om, säger Fränne, som också meddelar att det inte rör sig om ett terrorhot.

Hotet har polisanmälts och polisen utreder brottet, enligt Lars Byström, polisens presstalesperson i Stockholm. Han vill inte berätta mer om hotet, men meddelar att det inte riktades mot fler sjukhus än det i Solna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset