Teknik Nyheter Sverige

Hotell förbjuder cykelmän i lycra

Ett hotell i Nya Zeeland har förbjudit cykelbyxor av lycra, för att inte andra gäster ska ta illa vid sig vid frukosten.
Ett hotell i Nya Zeeland har förbjudit cykelbyxor av lycra, för att inte andra gäster ska ta illa vid sig vid frukosten.

Cyklande medelåldersmän i lycra – så kallade memils – väcker känslor. Så även i Nya Zeeland där ett hotell nu går ett steg längre och helt sonika portförbjuder dem. Detta för att undvika "fula bulor och utbuktningar", vilket kan väcka anstöt bland de andra gästerna vid frukosten, skriver The Telegraph.

Mike Sanders, ägare av Plough Hotel i Rangoria, North Canterbury, säger att han fattat beslutet trots att han själv älskar att cykla. För att implementera förbudet har han satt upp en skylt utanför hotellet där han konstaterar: "Cykeln är ett vackert objekt, men de skulle aldrig ha uppfunnit lycra. Inga lycrashorts tillåtna, tack."

Förbudet har irriterat cykelentusiaster, men Mike Sanders står på sig och säger till lokala medier att många av gästerna är lite äldre och att både de och han själv förväntar sig en viss stil.

– När du koncentrerar dig på din frukost är det bara korven på tallriken du vill se.