Sport

Hotet mot Laurén – en hostattack

Sex veckors förkylning och en rethosta som fortfarande kan dyka upp när som helst – även i ringen.Mikaela Laurén har inte haft optimala förutsättningar inför titelfajten mot tyskan Jennifer Retzke på lördag.– Men boxningen och känslan är på topp, säger den svenska WBC-mästaren.

Inte ens en efterhängsen förkylning eller ihållande rethosta ska kunna stoppa WBC-mästaren i superweltervikt mot Jennifer Retzke i Rocklundahallen i Västerås på lördagen. Även om sjukdomen har stört hennes uppladdning en hel del.

– Jag har otroligt bra grundstyrka och kondition, men sjukdomen har påverkat träningen mycket. Jag har inte skött löpträningen alls och inte styrketräningen heller. Jag har lagt allt fokus på boxningen, säger hon till TT.

"Väldigt tuff boxare"

Optimalt vore ju därför att matchen mot tyskan Retzke blev kortlivad, men den 39-åriga svenskan har ställt in sig på en långkörare:

– Jag vet att hon är en väldigt tuff boxare. En krigare som går väldigt rätt på och som är väldigt orädd. Det är ingen tjej man slår ner i första taget. Det hade varit min räddning; att kunna slå ner henne direkt. Men så kul får vi nog inte ha det, skrattar Laurell.

Men seger tror hon fortfarande på, även om det blir efter tio tuffa ronder:

– Jag känner mig lugn och harmonisk och det ska bli kul att kliva in i ringen mot riktigt tufft motstånd, säger hon.

Fortsätter utvecklas – vid 39

Vid snart 40 års ålder känner WBC-mästaren att hon fortfarande utvecklas i en väldig takt:

– Min boxning har aldrig känts så bra som i dag. Både boxningen och känslan inför matchen är på topp, säger 39-åringen och utvecklar:

– Än så länge har jag haft en otrolig utvecklingskurva. Jag ser inget stopp. Så länge jag tycker jag tycker att det är roligt och känner att jag utvecklas,

Det största orosmolnet: en hostattack mitt under matchen.

– Det är väl det jag oroar mig för, säger hon och avslutar intervjun med att – just det – få en smärre hostattack.