Sport Nyheter

Hovrätten gav ishockeyspelare rätt

En högt meriterad ishockeyspelare i Djurgården nekades ersättning från sitt försäkringsbolag efter att han fått hjärnblödning.Men nu har hovrätten gett spelaren rätt.

I december 2010 fick spelaren hjärnblödning. Läkarna ansåg att skadan orsakats av smällar i ishockeyn och att ytterligare en kunde ta hans liv. Den högt meriterade spelaren – som också har gjort tjänst i Tre Kronor och NHL – fick därmed lägga skridskorna på hyllan.

Då började trasslet med försäkringsbolaget, skriver Kollega, fackförbundet Unionens tidning. Spelaren ansökte om ersättning men fick nej. När han började med professionell idrott hade han i en hälsodeklaration fyllt i att han aldrig tidigare haft en hjärnblödning, men när bolaget granskade hans sjukjournaler såg de att han haft en hjärnblödning efter en misshandel 2003. Bolaget argumenterade att om det känt till detta hade premien varit mycket högre.

Ishockeyspelaren svarade dock att läkarna aldrig berättat om hjärnblödningen utan bara sagt att han haft tur som klarade sig från misshandeln med bara blåmärken.

Unionen stämde i tingsrätten, som gick på spelarens linje men därefter överklagades rättsfallet till hovrätten. Nu har även hovrätten gett spelaren rätt.