Sport

Hurskainen chanslös mot världselvan

Färdigspelat i OS för Henri Hurskainen.
Färdigspelat i OS för Henri Hurskainen.

Henri Hurskainens OS är över. I gruppfinalen mot Indiens Srikanth Kidambi var han numret för litet, 6–21, 18–21.

Precis som i London för fyra år sedan tog OS slut för Henri Hurskainen redan efter gruppspelet. Till skillnad från 2012 lyckades han vinna en match den här gången (2–0 i set mot mexikanen Lino Muñoz) men mot indiske världselvan Srikanth Kidambi var han inte nära. En seger hade betytt åttondelsfinal.

– Det är klart att man vill gå vidare även om han är favorit. Det är bara tråkigt, känner jag just nu, säger Henri Hurskainen.

Indiern spelade aggressivt och skärpt samtidigt som Hurskainen gjorde många enkla misstag. Första set var rena utklassningen: 21–6.

– Bedrövlig start, givetvis. Det gör att han blir trygg i sitt spel. Jag väljer fel slag vid fel tillfälle och då får han ju chanser att göra sina poäng.

Andra set var en helt annan historia. Svensken höll jämna steg fram till 12–12, innan Kidambi ryckte åt sig en ledning som han aldrig släppte.

– Andra set är klart bättre, då är jag med. Men det är ju starten som gör det. Han gör det bra, men jag ger honom lite för enkla alternativ till att göra poäng.

TT: Var det din sista OS-match?

– Det vet jag inte. Jag ska köra på ett år till, har jag sagt. Sedan får man väl se. Men man börjar ju snart bli 30. Men det är många saker som ska falla på plats om man ska hålla på i fyra år till.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset