Sport

Hysén tillbaka som matchvinnare

Tobias Hysén jublar efter sitt 2–0-mål mot Falkenberg.
Tobias Hysén jublar efter sitt 2–0-mål mot Falkenberg.

Tobias Hysén är tillbaka i IFK Göteborg för att göra mål.Mot Falkenberg gjorde han ett och fixade straffen till det andra.– Kul att vara inblandad i mycket, men det viktiga var att vi vann, sade han efter 2–0 mot Falkenberg.

IFK Göteborgs Tobias Hysén var het i premiären. Anfallaren, som återvände från Shanghai i kinesiska högstaligan inför den här säsongen, har inte gjort mål i allsvenskan sedan 29 september 2013. Då blev det förlust i en bortamatch mot Kalmar.

Det dröjde 917 dagar innan han gjorde det igen. Denna gång blev det tre poäng.

– Jag hade ingen aning om att det var så längesedan. Men kul var det i alla fall, sade han efter segern på Falkenbergs IP. Och det känns såklart extra bra att det hjälpte oss till tre poäng. Det var det viktigaste.

Han fick en djupledspassning från Sebastian Eriksson, skottfintade en försvarare och sköt in bollen bakom Otto Martler i hemmamålet. Det innebar 2–0 och kom i 58:e minuten.

Ingen filmning

Redan i 39:e minuten hade han ordnat Blåvitts ledningsmål. Även det efter en djupledsboll genom hemmaförsvaret. Hysén sprang förbi Martler men fälldes. Domaren blåste straff – och Mads Albaek sköt in säsongens första mål.

– Vi gör det riktigt bra idag, sade Hysén. Falkenberg är tunga att möta, speciellt när de spelar med båda sina stora anfallare. Det är vår backlinje som gör det bra och som bryta många av deras anfall, de tar fajten.

Hysén avbröt efter matchen en tv-intervju sedan han upprepade gånger fick frågan om han filmade vid straffsituationen.

– En gång är det okej att jag får frågan, men inte tre. Då får det räcka. Och någon filmning var det inte. Jag kommer förbi målvakten och han hakar i mig.

 Ny premiär på onsdag

Några tusen Blåvittsupportrar fanns på plats på Falkenbergs IP under söndagen. I derbyt på onsdag väntar Häcken.

– Det hade varit kul om det blir fullsatt i hemmapremiären. För min egen del känns det som riktig comeback på många sätt, speciellt som jag har varit iväg i några år. Det ska bli skönt att komma hem till Gamla Ullevi igen.

Han blev utbytt mot Falkenberg med några minuter kvar att spela.

– Jag fick en lårkaka i första halvlek, men det ska inte vara någon fara. Det känns okej.