Sport Fotboll Sport-topp

Ibrahimovic bakom PSG:s seger

Ángel Di María och Zlatan Ibrahimovic jublar efter Paris SG:s avgörande 2–1-mål borta mot Marseille.
Ángel Di María och Zlatan Ibrahimovic jublar efter Paris SG:s avgörande 2–1-mål borta mot Marseille.

Paris SG förlängde ligarekordet på Stade Vélodrome.Med 2–1 mot Marseille har Zlatan Ibrahimovic & Co spelat 34 raka matcher utan förlust.

Paris-klubben fortsätter att vara dominant i Ligue 1. Och det är mycket tack vare den svenske landslagsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Borta mot Marseille låg 34-åringen bakom PSG:s 2–1-seger.

Redan i den andra minuten öppnade han målskyttet i "Le Classique", och det efter att bollen gick som på ett snöre mellan medspelarna. Blaise Matuidi hittade Maxwell, Maxwell hittade Ibrahimovic – och anfallaren mötte det flacka inlägget mellan försvar och målvakt vid den bortre stolpen och bredsidade in 1–0-målet.

Hemmalaget jobbade sig sakta in i matchen, skapade ett par heta chanser och i 26:e minuten hittade de till slut in med en boll bakom målvakten Kevin Trapp.

Rémy Cabella tog sig in i banan och alldeles utanför PSG:s straffområde drog han till – och hittade luckan till höger om Trapp.

Sedan var det dags för Zlatan Ibrahimovic igen.

Den här gången i rollen som framspelare.

Anfallaren utnyttjade Marseille-målvakten Steve Mandandas onödiga utflykt och slog in bollen till en omarkerad Ángel Di María. Argentinaren fintade bort sin motståndare och placerade in PSG:s segermål till vänster om Mandanda.

Med det samarbetet såg duon till att klubben noterades för den 34:e raka matchen utan förlust i Ligue 1.