Sport

Ibrahimovic får påskledigt på torsdag

Zlatan Ibrahimovic var med på landslagets träning Friends Arena i Solna på måndagskvällen, men åker inte med till Turkiet.
Zlatan Ibrahimovic var med på landslagets träning Friends Arena i Solna på måndagskvällen, men åker inte med till Turkiet.

Zlatan Ibrahimovic spelar inte landskampen mot Turkiet i Antalya på torsdag.Förbundskaptenen Erik Hamrén ger sin lagkapten ledigt.– Han har spelat väldigt mycket och kommer att spela väldigt mycket, säger Hamrén.

Funderingarna på att vila världsstjärnan kom i förra veckan och har enligt förbundskaptenen inte något att göra med säkerhetsläget i Turkiet.

– Nej, det var något jag erbjöd honom innan de senaste händelserna i Turkiet. Jag har under en tid funderat på hur man kan bevara hans hysteriska form till sommaren. Jag kan inte påverka matcher i Paris. Han har spelat väldigt mycket matcher och han kommer att spela väldigt mycket matcher.

Får stanna hemma

– Jag pratade med honom om att han kan få stå över mot Turkiet och han tackade ja idag (måndag) när vi träffades. Jag tror att det är bra för honom, annars hade jag inte kommit med det erbjudandet och i slutänden är det nog bra för oss som lag också.

Ibrahimovic, som gjort 62 mål på 111 landskamper, åker inte med till Turkiet.

– Han får en extra ledig dag. Han blev glad när jag kom med förslaget, säger Hamrén.

Fanns det någon tanke att ge honom ledigt hela samlingen?

– Nej, det var det inte. Dels är det viktigt att ha honom här eftersom vi har ett antal saker vi ska göra utanför fotbollen som har med EM att göra, dels är det viktigt att han är med som kapten och för att vi också vill försöka spela ihop laget så mycket vi kan.

Försenade flyg

Efter utflykten till Antalya väntar Tjeckien på Friends på tisdag 29 mars.

Några spelare saknades på den första, lätta träningen på Friends. Andreas Isaksson lämnade inte ens Istanbul. Han var magsjuk och kommer först på tisdagen och både John Guidetti och debutanten Victor Nilsson Lindelöf råkade ut för försenade flyg.