Sport Sport-topp

Ibrahimovic hoppas upprepa mönstret

Förhoppningarna är stora på Zlatan Ibrahimovic när han i dag börjar sin nya karriär i Premier League. Arkivbild.
Förhoppningarna är stora på Zlatan Ibrahimovic när han i dag börjar sin nya karriär i Premier League. Arkivbild.

Är Zlatan Ibrahimovic den som ska göra att Manchester United återigen blir ett vinnande lag?I dag börjar anfallarens Premier League-resa, borta mot Bournemouth.

– Att tacka nej till en utmaning finns inte i min värld. Jag har varit i alla länder, nu i England, och det är därför jag tycker att det här äventyret är så häftigt. Jag kom, jag vann, jag flyttade, förhoppningsvis kan jag göra samma sak här, säger han till Sky Sports.

Zlatan Ibrahimovic kommer från ett PSG som dominerade den franska ligan. Till ett Manchester United, som tillsammans med nye tränaren José Mourinho, ska försöka komma tillbaka till toppen av Premier League – som i år kanske är jämnare än någonsin.

– Jag tycker det är väldigt spännande. Det är inget lag som är lika dominant som i andra ligor, det är jämnare och i slutet kommer den som varit bäst sett till hela säsongen att stå som vinnare. Premier League får mycket uppmärksamhet i hela världen och det finns många stora lag. Jag tycker ligan är väldigt attraktiv, säger Zlatan Ibrahimovic i en lång intervju med Sky Sports.

Om varför han valde just Manchester United:

– Nu var rätt tillfälle att komma till England, och varför då inte till Manchester United? Jag tror ingen kan säga nej till en klubb som Manchester United. Troligtvis vill även spelare som spelar för andra engelska klubbar komma hit, 100 procent. Jag är väldigt glad att få representera Manchester United. Till och med namnet låter coolt. Jag är supertaggad.

Ibrahimovic har redan fått en flygande start i klubben. Med mål efter drygt tre minuter i sin debut – och ett sent avgörande när han nickade hem Community Shield-titeln mot Leicester.

Och supportrarna har höga förhoppningar på svensken.

– Vi älskar honom redan, och vi står alla bakom honom. Vi vill att han ska lyckas, säger John, 64, till TT.

Sue Pike, som ser alla hemmamatcher, tror också mycket på lagets nye anfallare.

– Han är en målskytt. Jag hoppas att han tar med sig viljan att vinna hit igen, säger hon.

I dag spelas även stormatchen mellan Arsenal och Liverpool.

Manchester United
Zlatan Ibrahimovic i Manchester Uniteds nya hemmatröja.
Christine Olsson/TT
Halsduksförsäljaren John utanför fotbollsarenan Old Trafford i Manchester. Han säger att fansen i Manchester redan älskar Zlatan.
Christine Olsson/TT
Sue Pike och hennes systerson James Spencer är Unitedfans och tittar på en Ibrahimovictröja i butiken Mega Store utanför fotbollsarenan Old Trafford i Manchester.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset