Sport

Ibrahimovic show när PSG tog titeln

Zlatan Ibrahimovic gjorde fyra mål när Paris Saint-Germain säkrade ligaguldet. Domaren gav svensken matchbollen efter slutsignalen.
Zlatan Ibrahimovic gjorde fyra mål när Paris Saint-Germain säkrade ligaguldet. Domaren gav svensken matchbollen efter slutsignalen.

Zlatan Ibrahimovic kan titulera sig ligamästare igen.Paris Saint-Germain hade inga som helst problem mot Troyes, vann med 9–0 (!) efter fyra mål och ett äkta hattrick av den svenske stjärnan – och säkrade seriesegern med åtta omgångar kvar att spela.

Frågan var om Paris Saint-Germain skulle säkra fjärde raka ligaguldet redan i den 30:e omgången av Ligue 1.

Den fick ett snabbt svar.

Bottenlaget Troyes bjöd inte upp till kamp.

PSG gjorde tre mål innan matchklockan ens hunnit ticka fram 20 minuter.

Assisterade med klack

0–1 kom efter en bjudning från hemmaförsvaret. Edinson Cavani tackade och tog emot och gjorde matchens första mål i den 14:e minuten. Fyra minuter senare var det dags igen. Detta sedan Zlatan Ibrahimovic frispelat Javier Pastore med en klackspark. 0–3 ordnade Adrien Rabiot i den 19:e minuten.

Sedan började Show Ibrahimovic. Svensken bjöd på ett äkta hattrick på tio minuter.

0–4, 0–5, 0–6 kom i raskt tempo och det andra var Zlatans 100:e ligamål i PSG-tröjan.

Ett självmål, en straff inslagen av Cavani och ett skott med vänsterfoten från Ibrahimovic efter en kontring fullbordade PSG-festen. Den svenske skytteligaledaren är därmed uppe i 27 mål.

Zlatan fick bollen

Zlatan Ibrahimovic vandrade av planen med matchbollen under armen.

– Jag fick bollen av domaren, sade Ibrahimovic, som lovordade sina lagkamrater efter matchen.

– Jag är lyckligt lottad som får spela med så bra medspelare. Varje seger smakar bra och är speciell, sade fyramålsskytten, vars kontrakt går ut efter säsongen.

– Vad som händer nästa säsong vet jag inte. Jag har en och en halv månad kvar, i nuläget är jag inte i PSG nästa säsong. Kanske stannar jag om de byter ut Eiffeltornet mot en staty av mig, sade Zlatan Ibrahimovic till BeInSports.

Parislaget har varit fullständigt överlägset i ligaspelet den här säsongen. Lyon är det enda lag som lyckats besegra PSG, i övrigt har det hittills blivit 24 segrar och fem oavgjorda matcher. PSG har ointagliga 25 poängs marginal till ligatvåan Monaco med åtta omgångar kvar och övertog Bayern Münchens gamla Europarekord i konsten att avgöra ett ligaspel tidigt. Den tyska klubben var klara mästare med sju omgångar kvar 2014

Zlatan Ibrahimovic tog sin 13:e ligatitel på 15 säsonger i sex olika klubbar.

PSG-tränaren Laurent Blanc hyllade sina spelares professionella inställning.

– Spelarna har haft rätt attityd hela säsongen. Vår säsong är inte över, men med ligaguldet klart får vi chansen att vila spelare om det behövs, sade Blanc, vars PSG är klart för kvartsfinal i Champions League.