Sport

Ihåliga försvar i bottenmötet

Falkenbergs Jesper Karlsson gör 3–0 mot Hammarby.
Falkenbergs Jesper Karlsson gör 3–0 mot Hammarby.

Vecka 28 är en av de ledigaste veckorna i sommar-Sverige.Det tog försvarsspelarna i Hammarby och Falkenberg, allsvenskans två mest ihåliga lag, fasta på.Det var stundtals fritt fram i en målrik match som slutade 3–3.

Det var inte vinna eller försvinna som gällde i söndagens allsvenska möte mellan Hammarby och Falkenberg. Inte ens hälften av säsongen har spelats än. Men för Falkenberg, som kvalade sig kvar i allsvenskan mot Sirius förra året, är läget minst sagt besvärligt. Blott sju poäng på 13 matcher före mötet med Hammarby, betyder att det halländska laget var sex poäng bakom närmsta lag ovanför nedflyttningsstrecket.

Det laget råkar vara Hammarby, som kom till kvällens match på Tele2 Arena med en seger på de nio senaste matcherna. Häromsistens blev det 2–4 borta mot Häcken.

0–3 efter en halvtimme

Hammarby, som i fjol slog tidernas allsvenska publikrekord när laget var tillbaka i allsvenskan för första gången sedan 2009, lär behöva prestera för att fylla hemmaarenan även fortsättningsvis.

Men med dryga halvtimmen spelad hade hemmaspelarna gjort sitt allra bästa för att skrämma bort sina supportrar. 0–3 på resultattavlan. Jesper Karlsson, 18 år om en dryg vecka, gjorde både 1–0 och 3–0 och hann däremellan elegant spela fram Rasmus Sjöstedt till 3–0.

I det läget såg bortalaget ut att få en bekväm resa mot tre poäng.

Men så reducerade Kennedy Bakircioglu till 1–3 på frispark i 45:e minuten och tre minuter in på tilläggstiden kom Imad Khalili fri och lyckades få in 2–3.

– Så himla bedrövligt det här. 0-3 på hemmaplan, det får inte ske. Man måste vara otroligt kritisk mot oss, sade Bakircioglu till CMore efter den första halvleken.

Israelsson skadad

Visserligen skulle Hammarby kunna skylla på att laget fick Erik Israelsson skadad efter blott tio sekunder. Israelsson gick upp i en luftduell med Falkenbergs Thomas Juel-Nielsen som tycktes vara aningen brysk i sin uppvaktning av Hammarbyspelaren. Väl brysk, enligt domaren Anders Ekberg som drog upp det gula kortet.

Israelsson, som drabbades av en kraftig hjärnskakning i derbyt mot Djurgården förra hösten, landade våldsamt i konstgräset och byttes ut, till synes groggy.

– Vi får försöka börja andra halvlek som vi avslutade den första, sade Bakircioglu, som sedan kunde glädjas åt att Richard Magyar kvitterade till 3–3 i 62:a minuten.

3–3 innebär att läget i bottenstriden är oförändrat.