Nyheter Världen

Imam ihjälskjuten i New York

En imam och hans svåger har dödats i stadsdelen Queens i New York, USA.
En imam och hans svåger har dödats i stadsdelen Queens i New York, USA.

En imam och hans assistent har dödats i närheten av en moské i New York. Båda männen sköts enligt polisen i huvudet, skriver New York Times.

Männen hade precis lämnat moskén i stadsdelen Queens efter att ha deltagit i en bön när en man som enligt vittnen och övervakningsfilmer var iklädd svart polo och svarta shorts närmade sig bakifrån. Vittnen såg sedan en man springa från platsen med en pistol, skriver New York Times. De båda offren var klädda i religiösa kläder och imamen hade mer än 1 000 dollar på sig, men pengarna stals inte.

Händelsen klassades till en början som ett rån, men polisen utreder nu om det kan röra sig om ett hatbrott. Man understryker dock att det inte finns något specifikt som pekar i den riktningen.

– Det finns ingenting i förundersökningen som tyder på att de blev attackerade på grund av sin tro, säger Henry Sautner vid New York-polisen till tidningen.

Skottdramat kommer efter en tid av antimuslimska uttalanden i landet och många människor i området runt moskén är oroliga.

– Självklart är vi rädda, säger Jamil Khan, som brukar gå i imamens moské.

Hundratals människor i området samlades på brottsplatsen under lördagskvällen för att fördöma brottet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset