Nyheter Världen

Inga överlevare i flygkrasch i Nepal

Familjemedlemmar till offer för flygplanskraschen i Nepal väntar på information om olyckan vid flygplatsen i Pokhara.
Familjemedlemmar till offer för flygplanskraschen i Nepal väntar på information om olyckan vid flygplatsen i Pokhara.

Alla 23 personer ombord omkom när ett passagerarflygplan kraschade i västra Nepal. Det är oklart vad som orsakade olyckan i det bergiga och otillgängliga området.

Flygplanet var på väg till Jomsom i Myagdi-distriktet när det förlorade kontakten med kontrolltornet åtta minuter sedan det lyft från näraliggande Pokhara under onsdagsmorgonen.

Snart kom det in rapporter om att lokalbor hört en hög explosion i närheten av byn Rupshe och en sökinsats inleddes. När myndigheterna nådde nedslagsplatsen kunde man konstatera att planet totalförstörts i kraschen och att kroppar låg utspridda runt om vraket.

– Det har gått i bitar. Det finns inga överlevande, säger Bishwaraj Khadka vid polisen i Myagdi till nyhetsbyrån Reuters.

Förutom besättningen fanns 20 passagerare ombord, varav en från Kina och en från Kuwait, enligt flygbolaget Tara Air. Två av passagerarna var barn, skriver nyhetsbyrån AFP.

Enligt ett uttalande som publicerats på flygbolagets hemsida var väderförhållandena goda när planet lyfte, men myndigheterna uppger att dimman legat tät kring Jomsom.

Orten används ofta som utgångspunkt för vandringar i det bergiga Mustangområdet, som är populärt bland utländska turister. I området finns också ett tempel som ofta besöks av hinduiska pilgrimer.

Chandeshor Bastokoti/AP/TT
Flera flygplanskrascher har skett i de bergiga regionerna i Nepal. På bilden inspekterar räddningsarbetare en nedslagsplats i närheten av Jomsom efter en krasch 2012. Arkivbild.