Nyheter Sverige

Inga djupa urringningar för personal

Inga djupa urringningar, inte för korta kjolar och inte för tunna axelband. Det är några av de klädregler som en stadsdelsförvaltning i Göteborg skickat ut till sina medarbetare inför sommaren.

I ett mejl som Göteborgs-Posten tagit del av, informeras personalen om klädkoden:

"Hej allihop. Utifrån sommar värme mm. kan det vara svårt att veta hur vi skall klä oss på kontoret. Vi har diskuterat detta i ledningen och kommit fram till följande: Inga linnen med tunna axelband, ingen djup urringning, shorts och kjolar skall sluta strax ovanför eller nedanför knäet."

Brevet är undertecknat av en enhetschef vid en av förvaltningarna i staden. Flera ur personalen har reagerat starkt på mejlet.

– Jag blev chockad eftersom jag upplever att vi är en professionell grupp vuxna människor som inte går till jobbet i bikini direkt och jag tycker det är väldigt tydligt att mejlet i första hand riktar sig till kvinnor. Det känns väldigt obehagligt att chefer suttit i ett möte och diskuterat hur vi klär oss.

Enligt Ylva Morén, områdeschef vid den aktuella stadsdelförvaltningen, finns en pågående diskussion om hur personalen, både män och kvinnor, bör vara klädda

– Jag tycker det är rimligt att man inte ska behöva se medarbetarnas underkläder, säger Ylva Morén, till GP.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset