Nyheter Sverige

Inga spår efter försvunnen seglare

En tom segelbåt drev i land strax norr om Simrishamn under lördagskvällen. Ägaren till segelbåten är identifierad men inte påträffad.
En tom segelbåt drev i land strax norr om Simrishamn under lördagskvällen. Ägaren till segelbåten är identifierad men inte påträffad.

Ägaren till den drivande segelbåten utanför Simrishamn var på söndagskvällen fortfarande saknad, enligt Skånepolisen.

Segelbåten hittades strandad med motorn igång norr om Simrishamn tidigt på lördagskvällen. Natten mot söndagen avslutade Sjöfartsverket sin sökinsats efter den man som tros ha befunnit sig ombord.

Ägaren till segelbåten är identifierad,

– Vi har kommit i kontakt med anhöriga och enligt anhöriga är han ute på ensamsegling i området. Han beskrivs som en mycket van seglare, säger Daniel Lindblad, presskontakt på Sjöfartsverket.

De finns än så länge inget som tyder på att det skulle ha varit fler personer än mannen ombord på segelbåten. Han hade på söndagskvällen ännu inte påträffats, enligt polisens ledningscentral i region syd.

– Det är nu skrivet en anmälan och på det har jag efterlyst mannen. Sen får vi helt enkelt invänta och se om vi kan bringa någon mer klarhet i vad som har hänt och framför allt var mannen har tagit vägen, sade tidigare Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Den tomma segelbåten hade setts driva omkring och senare hittades strandad i Tobisviken norr om Simrishamn.