Sport Sport-topp

Ingen Bäckström i VM

Nicklas Bäckström nobbar VM-spel. Arkivbild.
Nicklas Bäckström nobbar VM-spel. Arkivbild.

Pär Mårts hoppades på ett "ja."Det blev ett "nej."Nicklas Bäckström kommer inte till ishockey-VM i Moskva.– Han har tackat nej och gav ingen anledning, säger förbundskaptenen till Aftonbladet.

I tisdags slogs Washington ut ur NHL-slutspelet, och direkt steg förhoppningarna om att forwardsstjärnan Nicklas Bäckström skulle flyga över Atlanten och förstärka Tre Kronor i det pågående världsmästerskapet i Ryssland.

Så blir det inte.

Efter onsdagens 7–3-seger mot Kazakstan fick förbundskapten Pär Mårts beskedet att Bäckström tackat nej.

– Han får förklara själv varför han tackat nej, säger Mårts till Aftonbladet.

Nicklas Bäckström har inte spelat i hockeylandslaget sedan OS i Sotji, där han under uppmärksammade former fastnade i en dopningskontroll efter att ha ätit allergimedicin.

Pär Mårts har tidigare uttryckt besvikelse över att ett stort antal NHL-svenskar tackat nej till VM. Landslagsledningen håller fortfarande tre platser i truppen öppna för eventuella förstärkningar, men Mårts tror inte att någon stor frälsare kommer att komma.

– Många tror att de som kommer är messias. Men jag tror inte att det är så enkelt med den tidsomställningen som de har och de har spelat så många matcher, sade Mårts till TT efter Kazakstan-matchen.