Sport

Ingen EM-fara för Isaksson

Andreas Isaksson.
Andreas Isaksson.

Det blev bara 45 minuter – sedan stoppades Andreas Isaksson av en ömmande nerv i ryggslutet.Men någon fara inför EM i Frankrike ska det inte vara för Sveriges odiskutabla förstemålvakt.– Nej, det var mer en försiktighetsåtgärd, sade han efter 3–0-segern mot Wales.

Glädjen kring Emil Forsbergs mål försvann snabbt. I samband med att spelarna jublade för 1–0-målet i EM-genrepet mot Wales lunkade Andreas Isaksson fram till avbytarbänken, tog sig åt ryggslutet och pratade med sjukgymnasten Rickard Dahan.

Efter pausen blev det inget mer spel för målvakten.

– Jag fick lite ont i ryggslutet och det strålade ner. Det är en nerv som sitter i kläm. Det är ingen smärta, utan mer att det domnade av, sade Isaksson.

Någon fara inför EM ska det inte vara.

– Det känns okej nu och jag hoppas att det släpper. Jag hoppas kunna köra på som vanligt när vi är nere i Frankrike, sade han.

Förbundskapten Erik Hamrén:

– Gluteus maximus som det heter på latin, alltså röven på svenska. Det är någonting där, eller något ischiasaktigt. Han känner sig bättre nu. Sedan får vi se i morgon (måndagen) om han känner sig bättre då eller inte. I så fall får vi kika på honom och ta bilder på tisdag, sade han.

– Första prognosen är att det inte är så där jätteallvarligt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset