Nyheter Sverige Sverige-topp

Ingen gripen för mord på tonåring

Polisen tekniker bärgar en bil från platsen i Södertälje.
Polisen tekniker bärgar en bil från platsen i Södertälje.

Ingen är ännu gripen för mordet i Södertälje, där en ung man hittades skjuten i en bil.

– Det finns ingen gripen och utredningsarbetet fortsätter, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson för polisen i Stockholms län.

Det var vid tretiden natten till söndagen som polisen larmades om att den unge mannen, född 1997, hittats skjuten i en bil i västra Södertälje.

– Polispatrullen som var först på plats försökte rädda livet på honom och tog in honom i polisbussen och begav sig mot sjukhus. På sjukhuset förklarade man att han tyvärr var avliden, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesman.

Flera skott ska ha avlossats, enligt polisen.

– Det finns inget vittne direkt till själva brottet, däremot finns det de som hört det och gjort andra iakttagelser, säger Sven-Erik Olsson.

Två personer togs på morgonen med till förhör. De var inte misstänkta för något och fick gå efter att förhören var avslutade, enligt Olsson.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på brottsplatsen och bilen där mannen hittades är tagen i beslag. Dessutom har förhör hållits, tekniska undersökningar analyserats och kartläggning av offret pågår, säger Olsson.