Sport

Ingen Guidetti-glädje trots målet

John Guidetti firar första landslagsmålet.
John Guidetti firar första landslagsmålet.

Han har väntat länge.Till slut hittade John Guidetti rätt och gjorde karriärens första landslagsmål i sin nionde landskamp.– Skönt, sade han efter 3–0 i EM-genrepet mot Wales.

Normalt använder John Guidetti många ord och sätter ihop meningar i en rask takt. Efter Wales-matchen var det tvärtom.

Orden var få och därmed blev meningarna korta. Någon sprudlande glädje var det inte tal om.

Och då hade Guidetti trots allt gjort sitt första mål i landslaget, 3–0 i 87:e minuten.

– Det var en bra passning av "Micke" (Mikael Lustig), jag nickade den över försvaren och sedan gjorde jag mål, sade han.

Ett mål som kan betyda mycket.

24-åringen gör upp med Marcus Berg, som startade mot Wales, om vem som får anfallsplatsen intill Zlatan Ibrahimovic när EM-äventyret börjar i Frankrike.

– Han (Berg) är före mig just nu och mitt jobb är att göra det så svårt som möjligt för Erik (Hamrén, förbundskapten). Jag ska visa att jag vill spela, och ett mål är aldrig fel, sade han.

Hamrén:

– Han har varit med i ett antal matcher och inte fått göra det där första målet. Jag har haft snack med honom om det. Senast var det väl han själv tog upp det med medierna utan att ha blivit tillfrågad. Då börjar det bli mycket, sade han.

– Ju mer man tänker på det, desto jobbigare blir det. Därför var det extra skönt att han fick göra det första målet. Det gläder mig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset