Sport

Ingen medalj för Nordqvist

Anna Nordqvist.
Anna Nordqvist.

Anna Nordqvist gjorde vad hon kunde i sin medaljjakt, men OS-drömmen slutade i tårar och med en elfteplats.Och med ett löfte.– I Tokyo ska jag fan vara på pallen.

Anna Nordqvist hade längtat, väntat, hoppats och fantiserat om OS-veckan, och när den nu är över så slutade den på ett sätt hon inte hade sett i drömmarna.

– Jag har jobbat så hårt för det här så länge, det är väldigt mycket besvikelse nu. Och jag är besviken att jag blev sjuk i veckan, för jag hade förberett mig på mycket saker, men det var inte en av dem. Ändå att jag är där uppe och hugger, kan jag få i några puttar här och där så... Hade jag spelat 13 och 14 lite bättre än jag gjorde de första dagarna så är jag ju med där uppe. Det är det som är den största besvikelsen, säger hon direkt efter sin avslutningsputt.

Ont i halsen

Det var onekligen en rekorddålig tajming när hon tvingades åka till den första tävlingsdagen med feber, halsont, öronont och snorig näsa.

Hon berättar själv:

– När jag vaknade upp onsdag morgon med ont i halsen fick jag en liten chock. Jag har gått på antibiotika sedan dess. I går var den tuffaste dagen, men jag kämpade mig igenom den. I dag är halsen och näsan vad det är, jag försökte bara gå på adrenalin. Inte tänka så mycket.

– Men sett till allt det så är det fantastiskt bra (vad jag gjort), men jag är en tävlingsmänniska och hade spelet för att vara där uppe den här veckan, säger hon.

Problemet under slutvarvet var just att hon skapade birdieläge efter birdieläge - 17 birdieputtar - men fick bara i två.

Tröga greener

Främst på grund av att inspelet inte alltid var tillräckligt nära flaggan, men också att hon hade vissa problem med farten på green.

– Greenerna var trögare i dag, och de hade bara klippt dem en gång. Det kändes som att det var några som var mitt i, men de gick kort. Men jag hade en koppsnurr på hål 10, och sen på 16 visste jag att jag var tvungen att sätta den putten, men när jag missade den så kändes hål 17 och 18 rätt avslagna.

TT: Kan du ändå ta med dig bra saker från denna vecka?

– Absolut. För några år sedan hade jag en dröm om att vara en bra golfspelare under OS, och jag var så bra jag kunde vara när jag kom hit i veckan. Det är jag stolt över. Hela året har jag spelat stabilt, nu gäller det bara att ha tålamod och hoppas att puttarna trillar i snart, för det känns inte som de är dåligt slagna. Det känns som att jag är där uppe, det inspirerar mig bara att jobba.

TT: Hur stor procent chans är det att du är med i Tokyo om fyra år?

– 100 procent.

Park In-bee, Sydkorea, tog guldet i överlägsen stil. Världsettan Lydia Ko, Nya Zeeland, tog silvret medan bronset gick till Shanshan Feng, Kina.

Pernilla Lindberg slutade på 30:e plats.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset