Sport

Ingen ny Williamskamp i final

Serena Williams hade lekstuga i sin semifinal i Wimbledon. I finalen väntar tyskan Angelique Kerber.
Serena Williams hade lekstuga i sin semifinal i Wimbledon. I finalen väntar tyskan Angelique Kerber.

Det blir ingen femte Williamsuppgörelse i en Wimbledonfinal.Serena vann visserligen lekande lätt sin semifinal – men Venus föll mot tyskan Angelique Kerber.– Jag är så glad som har nått min första final i Wimbledon, sade Kerber.

Serena Williams förpassade Jelena Vesnina till en statistroll – och utklassade den oseedade ryskan med 6–2, 6–0 i en match som var över efter 48 minuter.

– Jag är väldigt glad. Jag var verkligen fokuserad i dag, sade Williams.

Den 34-åriga världsettan nådde därmed sin nionde final i Wimbledon. På de föregående försöken har det blivit sex segrar för den amerikanska superstjärnan – och om det blir en sjunde på lördag tangerar Williams den tyska legendaren Steffi Grafs 22 grandslam-titlar, rekord under tennisens öppna era.

Mot Kerber igen

Om det ska bli verklighet måste Serena Williams besegra en annan tyska: Angelique Kerber.

28-åringen hindrade Williams rekordjakt i Australian Open i januari då hon överraskande vann finalen i Melbourne.

På torsdagen satte Kerber dessutom stopp för ännu ett syskonmöte i en grandslam-final mellan Serena och den drygt ett år äldre systern Venus. De möttes i Wimbledon 2002, 2003, 2008 och 2009, i US Open 2001 och 2002 samt i Franska mästerskapen 2002.

Men inte i Wimbledon 2016. Efter 6–4, 6–4 i semifinalen hejdade Kerber den 36-åriga Venus Williams – med fem titlar i Wimbledon, den senaste 2008 – framfart.

– Venus har vunnit här så många gånger och hon spelade riktigt bra. Det är därför jag är så glad över att ha nått min första final i Wimbledon, sade Kerber.

Vill inte förlora igen

När Angelique Kerber vann i Melbourne blev hon första tyska grandslam-mästaren sedan just Steffi Graf 1999. Blir det vinst också i Wimbledon blir hon första tyska segraren sedan Graf – vem annars? – 1996.

Men räkna med att Serena Williams, 21 grandslam-titlar till trots, är revanschsugen.

– Jag har 0–2 (i grandslam-finaler) i år, så jag är fast besluten att vinna nu, sade Williams som även föll Franska mästerskapen-finalen tidigare i somras, mot spanjorskan Garbiñe Muguruza.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset