Sport

Inget fritt val för Östling

Tre svenska båtar är klara för kvartsfinal i Lysekil Women's Match.
Tre svenska båtar är klara för kvartsfinal i Lysekil Women's Match.

Efter sju segrar blev det två raka förluster för Anna Östling i Lysekil Women's Match.– Vi var inte riktigt på hugget i de två sista starterna, säger seglaren som därmed inte fritt får välja kvartsfinalmotståndare i VM-deltävlingen.

Tre svenskor är klara för kvartsfinal årets andra deltävling i seglingens VM-serie i matchracing: Anna Östling (trea i grundomgången), Caroline Sylvan (femma) och Johanna Bergqvist (åtta).

VM-ledande Östling, som vann premiären i Helsingfors, hade chansen att vinna grundomgången och få förmånen att fritt välja motståndare i kvartsfinalen, men förlorade den sista seglingen och roundrobin-segern mot danska världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby.

Östling föll även mot amerikanskan Stephanie Roble.

"Vi var inte riktigt på hugget i de två sista starterna, utan missade tajmingen där. Men det är bättre att göra såna misstag nu, så att vi kan lära oss och komma tillbaka. Vi ser fram emot kvartsfinalerna", säger Östling i ett pressmeddelande.

Ulrikkeholm Klinkby var nöjd med dagen:

"Det känns bra att få bekräftat att vårt besättningsarbete fungerar exakt som det ska. Nu ska vi ta oss en rejäl funderare. Ibland kan det faktiskt kännas lite farligt att vara den som måste välja", säger hon.

Sanna Häger vann bara en segling och slutade på nionde plats i det tio båtar starka fältet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset