Sport

Inget ryck för Norrköping

Varken Christoffer Nymans Norrköping, i rött, eller Robin Nilssons Gefle lyckades spräcka målnollan i det allsvenska mötet.
Varken Christoffer Nymans Norrköping, i rött, eller Robin Nilssons Gefle lyckades spräcka målnollan i det allsvenska mötet.

IFK Norrköping har tre poäng till godo på Malmö FF i toppen av allsvenskan – men också två matcher fler spelade.Tabellettan fick inte hål på Gefle på Gavlevallen, 0–0.

IFK Norrköping hade chansen till ett miniryck i toppen av fotbollsallsvenskan. Det regerande mästarlaget försvarade visserligen sin förlustfria svit – som nu är uppe i 14 seriematcher i följd – men det blev "bara" 0–0 borta mot nästjumbon Gefle.

Närmast att spräcka nollan var Andreas Blomqvist som fick bollen förbi Geflemålvakten Andreas Andersson men när den var på väg att dansa över mållinjen dök hemmalagets Jesper Florén upp med en räddande fot.

– Frågan är om den var inne eller inte, men linjedomaren borde ha sett det bra. Hoppas att han hade rätt, sade Norrköpings lagkapten Andreas Johansson till C More.

Sebastian Andersson hade ett tungt skott mot krysset och inhopparen Karl Holmberg ett bra nickläge men ingen av dem fick jubla.

– Vi är besvikna. Det är klart att vi hade velat ha tre poäng här. Vi är starka men det går ut på att göra mål, sade Johansson.

Gefle, som kom från 3–2 borta mot Helsingborg, har alltså tagit fyra poäng på två matcher. Laget har sex poäng upp till Djurgården på kvalplatsen.

– Vi tog en poäng mot serieledaren och svenska mästaren. Det får anses som okej. Och vi håller nollan. Det var ett tag sedan sist (i april hemma mot Östersund). Vi stärks av prestationen men det är fortfarande ett glapp upp, sade tränaren Thomas Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset