Nöje Musik Nyheter Metro Music

Inget sexbrottsmål mot Cliff Richard

Cliff Richard är inte längre misstänkt för sexbrott. Arkivbild.
Cliff Richard är inte längre misstänkt för sexbrott. Arkivbild.

Sexbrottsanklagelserna mot Cliff Richard läggs ner. Det finns inte tillräckligt starka bevis mot popstjärnan.

Åklagare har lagt ner förundersökningen mot Cliff Richard om sexbrott. Den legendariske brittiske popstjärnan misstänktes för sexuella övergrepp som ska ha ägt rum mellan 1958 och 1983, men nu blir det inget åtal eftersom bevisningen inte räcker till, uppger åklagarmyndigheten i ett officiellt uttalande.

"Jag kan inte förstå varför detta har tagit så lång tid", säger Cliff Richard i ett uttalande.

Hela tiden förnekat

Cliff Richard har hela tiden förnekat alla anklagelser och har frivilligt låtit sig förhöras av utredare från polisen sedan förundersökningen inleddes för två år sedan. I samband med detta gjorde polisen en mycket uppmärksammad husrannsakan hemma hos popstjärnan, medan han var utomlands.

BBC visade bilder från razzian hemma hos popstjärnan, vilket tv-bolaget fick mycket kritik för från parlamentsledamöter som ansåg att Cliff Richards goda rykte därmed skadades. I samband med att åklagarmyndigheten nu lagt ner ärendet har polisen i South Yorkshire formellt bett sångaren om ursäkt.

"Jag kan aldrig få upprättelse eftersom åklagarmyndighetens praxis är att säga något generellt i stil med att det 'inte finns tillräcklig bevisning'. Trots det är jag naturligtvis överlycklig över att dessa hemska anklagelser nu är borta och denna utredning avslutats", säger Richard i uttalandet.

Adlad av drottningen

75-årige Cliff Richard är en av Storbritanniens mest folkkära artister. Han slog igenom som landets motsvarighet till Elvis Presley på 1950-talet och är den ende sångare som legat etta på den brittiska topplistan under sex årtionden, från 50-talet till 90-talet. 1995 adlades han till Sir Cliff av drottning Elizabeth.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset