Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Inhoppet stärker Guidetti

John Guidetti stärkte sina startaktier i och med inhoppet mot Irland.
John Guidetti stärkte sina startaktier i och med inhoppet mot Irland.

Ingen lycka för Berg. Desto mer glatt för Guidetti.

Måhända skiftar de svenska anfallarna plats efter 1–1-matchen mot Irland.

Marcus Berg startade matchen, men hade det lika svårt som hela Sverige före paus.

– Två ganska skilda halvlekar. Första var sådär, vi skapade i stort sett ingenting. Sedan andra, efter deras mål, så släpper vi lite på bromsen och kör på bra. Andra var mycket bättre, säger värmlänningen, som gärna hade varit kvar på plan längre än den timme han fick på Stade de France.

– Kändes som att efter deras mål, att vi skulle framåt mer och skapa en hel del inläggslägen så det är klart – där hade jag gärna varit kvar på plan, säger Berg.

Lyckat inhopp

I stället kom John Guidetti in och bidrog till den svenska kvitteringen.

– Emil (Forsberg) spelade mig och jag ser att Zlatan går runt mig och då tar jag emot med vänstern och klackar med högern. Sedan får Zlatan in den och sedan vet jag inte vem som kommer på den, men den går in i mål och det är det viktigaste, säger Guidetti, nöjd och glad över stämningen på arenan.

– Magiskt. Det var gåshud, varenda sekund. Det var mäktigt alltså.

Särskilt imponerad över Irland var han inte.

– De sade att de skulle lira boll, men jag tycker inte att de lirade boll. De slog mer längre och det är de jävligt bra på och då fick de vinna andrabollarna. Men det stoppade vi efter ett tag och när vi vann bollen så kändes det som vi fick in energi och vi fick kraft och efter det så skapade vi mer.

Inte besviken?

Berg eller Guidetti är en av de fortsatt stora frågorna i den svenska startuppställningen. Någon besvikelse över att ha fått börja på sidan känner Celta Vigo-anfallaren dock inte.

– Det är klart att man vill ju alltid spela, men Mackan har gjort det bra och han gjorde bra i dag. Jag är bara glad över de minuterna jag får. Så klart att man vill ta varje tillfälle och visa att man vill spela men samtidigt så vill man mest ta de minuterna och göra något bra för landet. Att man fick vara med och uppleva det här var jävligt stort, säger Guidetti, som trots poängtappet försöker hålla modet uppe inför Italien på fredag.

– Tuff match. Men de passar oss bra, tror jag. De är lite mer spelförande och så får vi göra det bra. Ingenting är omöjligt. 1–1 i dag är ju en otroligt viktigt poäng i slutändan, säger John Guidetti.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset