Sport

Inte mycket att fira för AIK

AIK fyllde 125 år men tränare Roger Melin hade inte mycket att fira när hans AIK bara vann med 1–0 mot Asplöven.
AIK fyllde 125 år men tränare Roger Melin hade inte mycket att fira när hans AIK bara vann med 1–0 mot Asplöven.

AIK firade 125 år på måndagen. Men när tvåan AIK mötte trettondeplacerade Asplöven i hockeyallsvenskan så fanns det inte mycket att fira. Visserligen blev det till slut seger för AIK men den satt hårt inne.

AIK gjorde inte en av sina bättre matcher. Först efter 48 minuter kunde Daniel Olsson-Trkulja sätta 1–0 via stolpe och insidan av ribban, ett mål som godkändes först efter videobedömning. Då hade Robin Kovacs precis missad en straff för födelsedagslaget.

– Vi måste gå rakare på mål och det tycker jag vi gjorde i andra och tredje, sade Olsson-Trkulja i C Mores sändning.

AIK upp i topp före Tingsryd. För Asplöven kommer kvalserien allt närmare. Nu skiljer det tolv poäng upp till Björklöven ovanför strecket med sex omgångar kvar.

Målrikare var det när Sundsvall, sist i tabellen, tog emot Mora som vann med 5–3. Pantern tog tre viktiga poäng i jakten på en plats ovanför playoff-strecket när man hemmaslog Almtuna med 4–2. Kalle Östman blev tvåmålsskytt för Pantern som är nia, tre poäng bakom Vita Hästen.

Straffar avgjorde när unga Timrå vände och vann med 2–1 borta mot trean Oskarshamn. Timrå har nu bara fyra poäng upp till Vita Hästen.