Sport

Intensiv tävlingsperiod för Stenson

Henrik Stenson tar sikte mot Masters. Arkivbild.
Henrik Stenson tar sikte mot Masters. Arkivbild.

Fem tävlingar på sex veckor – med Masters på Augusta som slutmål.Med början i veckans världstourtävling i Florida går Henrik Stenson in i en intensiv tävlingsperiod.

Henrik Stensons två enda starter hittills i år – en tredjeplats i Abu Dhabi och en sjätteplats i Dubai – tyder på att världssexan hittade spelet snabbt efter knäoperationen i december.

Nu har den 39-årige golfaren försökt vässa formen ytterligare.

– Jag har fått gjort en del träning under de senaste två veckorna och nu är det dags att se vad som funkar och vad som behöver putsas vidare på, säger Stenson till svenskgolf.se.

Masters, årets första major, spelas på Augusta 7–10 april. Två veckor dessförinnan står Stenson över världstourtävlingen i matchspel, men annars tänker han tävla varje vecka fram till Masters. Det opererade knäet känns okej, men inte helt återställt, inför det flitiga tävlandet.

– Jag har ju en bit kvar till det är 100 procent. Det är tre veckor sedan Dubai och det var ju en bra inledning på säsongen med mycket positiva svar generellt. Tävlingarna fram till Masters blir ju kvitton på var jag står spelmässigt, säger Stenson till svenskgolf.se.

På torsdagen slår han ut på Trump National Doral i Miami, i samma boll som världsfyran Bubba Watson och världsfemman Rickie Fowler. Endast 66 spelare är med i den penningstinna och högklassiga tävlingen, där Stenson får blågult sällskap av Kristoffer Broberg och David Lingmerth.