Sport

Interna uppgörelser i CL

Nilla Fischer kan nå en ny Champions League-final med Wolfsburg. Arkivbild.
Nilla Fischer kan nå en ny Champions League-final med Wolfsburg. Arkivbild.

Ett helfranskt och ett heltyskt möte väntar i semifinalerna i Champions League. Hur det än slutar blir det minst en svensk i final.– Jag gillar våra chanser, säger Nilla Fischer.

Fischers Wolfsburg ställs på söndag mot det regerande mästarlaget Frankfurt medan Paris SG, med Carolina Seger och Lisa Dahlkvist, gör upp med Lotta Schelins Lyon.

Wolfsburg ligger tvåa i bundesligatabellen, sex poäng bakom Bayern München och fyra före just Frankfurt. De inblandade pratar om tyskmötet som en 50/50-match, även om Wolfsburg vunnit båda ligamötena den här säsongen. Senast, för en månad sedan, vann Wolfsburg på hemmaplan med 3–1.

– Det är de här prestigefyllda matcherna du vill spela som fotbollsspelare. Frankfurt är en svår motståndare och jag tror det kommer vara dagsformen som avgör vilket lag som går vidare, säger Fischer till uefa.com.

I Frankrike har Lyon mot PSG de senaste åren vuxit fram till ett riktigt klassiskt möte. Hittills har PSG under de senaste årens satsning inte lyckats rubba Lyon i kampen om ligatiteln på hemmaplan. Men förra säsongen lyckades PSG slå ut Lyon i åttondelsfinalen i Champions League.

– Vi har fortfarande en bit kvar till att vara bättre än Lyon över en hel säsong. Men vi ska försöka spela de här två matcherna så att vi inte har någonting att ångra, säger PSG:s tränare Farid Benstiti till sajten footdelles.com.