Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Irriterat efter utebliven straff

Andreas Granqvist drogs ner i Italiens straffområde i slutsekunderna av gruppmatchen mellan Italien och Sverige, men det blev ingen straff.
Andreas Granqvist drogs ner i Italiens straffområde i slutsekunderna av gruppmatchen mellan Italien och Sverige, men det blev ingen straff.

Irriterat och frustrerat.

Det var känslorna som rådde bland spelarna efter Sveriges 0–1 mot Italien.

Till stor del var det för en utebliven straff.

– Han drar mig i tröjan så att jag tappar balansen, sade Andreas Granqvist.

Straff eller inte straff? Domaren Viktor Kassai tyckte inte att det var något när Leonardo Bonucci tog tag i Andreas Granqvist och lät spelet fortgå.

De svenska spelarna hade en annan åsikt.

Och det var inget som de gömde när de passerade journalisterna på vägen till spelarbussen.

– Det är klart jag försöker få fördel av det. Jag lägger mig ner. Vad jag har hört om bilderna ser det ut att vara straff, sade Andreas Granqvist.

"100 domare"

Sebastian Larsson var även han frustrerad över att de inte fick med sig domslutet alldeles i slutet av matchen på Stadium Municipal i Toulouse.

– Det är väl framför allt när man bli påtalad att det borde vara straff. Ibland känns det som om det är 100 domare på planen men ingen vågar öppna käften, sade han.

– Det är klart man blir lite fundersam. Men vi har säkert haft sådana situationer med oss, men ibland undrar man varför domarna på sidorna är där.

Måstematch i Nice

Emil Forsberg:

– Jag har inte sett bilderna men det såg ut som om det var misstänkt i alla fall. Man var väl irriterad.

Albin Ekdal:

– Det var svårt att se från sidan men jag hörde att det var "fifty-fifty", och att de hade kunnat blåsa, sade han.

Situationen var Sveriges sista möjlighet att peta in kvitteringen till 1–1 bakom Gianluigi Buffon. Men när domaren Viktor Kassai inte bedömde situationen på samma sätt som svenskarna slutade mötet med en 0–1-förlust, vilket innebär att Sverige troligen måste vinna mot Belgien på onsdag för att vara säkra på att få spela åttondelsfinal.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset