Nöje TV

Irving: "Wassberg är ingen Stenmark"

Skidåkaren Thomas Wassberg tillsammans med danspartnern Malin Watson. "Jag har ingen erfarenhet från någon riktig dans, men det är klart man har varit på ett dansgolv någon gång", säger Wassberg.
Skidåkaren Thomas Wassberg tillsammans med danspartnern Malin Watson. "Jag har ingen erfarenhet från någon riktig dans, men det är klart man har varit på ett dansgolv någon gång", säger Wassberg.

Ny jurymedlem, nytt pausprogram och flera nya proffsdansare. Men nyheterna till trots – inför "Let's dance"-premiären ligger fokus ändå på Thomas Wassberg. – Jag är inte något speciellt nervös, säger skidlegendaren.

Det krävdes en hel del övertalning innan Thomas Wassberg beslutade sig för att ställa upp i "Let's dance". Att det till slut blev ett ja från längdskidåkaren kan TV4 tacka en annan av 56:orna för.

– Att Ingemar Stenmark ställde upp i fjol, det var kanske droppen som gjorde att jag hakade på. Vi är från samma årgång och samma epok, säger Wassberg till TT.

Rent fysiskt verkar "Let's dance" inte bli några problem för honom – danspartnern Malin Watson berättade under pressträffen att Wassberg knappt svettats en droppe under de fyra veckor som de tränat tillsammans.

Däremot måste han träna på att "visa en mer extrovert sida".

– Svårast blir nog att se glad ut under lång tid, säger Wassberg.

Stor favorit

Han säger sig inte vara nervös men ber att få återkomma efter första sändningen med en mer utförlig redogörelse om hur det är att dansa i tv.

– Man förstår att det ska bli en utmaning. Om det sedan blir en utmaning man trivs med, det får man se, säger Wassberg, som inte har satt upp några mål rent tävlingsmässigt.

Flera av de andra deltagarna ser dock honom som en farlig utmanare eftersom han är så populär.

– Det kommer väl antagligen att vara den där skidåkaren som vinner. Folkets röst är avgörande, säger skådespelerskan Ewa Fröling.

Juryordföranden Tony Irving tror dock inte att Thomas Wassberg kommer att göra en Ingemar Stenmark och vinna "Let's dance" av bara farten.

– Stenmark kom in i programmet med alla i ryggsäcken. Wassberg kommer in som en idol men han har inte alla bakom sig bara på grund av sina gamla meriter, med han kan vinna över alla med sin personlighet. Så Wassberg är inte Stenmark och det är jag väldigt glad för, säger han.

Ny jurymedlem

Angående juryn så har den genomgått en fundamental förändring inför årets säsong. Dermot Clemenger lämnar "Let's dance" efter tio år vid Tony Irvings och Ann Wilsons sida – in kommer i stället erfarna dansdomaren Cecilia Lazar.

– Dermot är otroligt duktig, både i sin yrkesroll och i programmet. Men nu blir det en ny riktning. Cecilia bidrar med sin livs- och arbetserfarenhet och det kommer att skapa en ny dimension. Det kan vara bra efter tio år, säger Tony Irving.

Bland nyheterna i år märks också att eftersnacksprogrammet "After dance" kommer att visas i TV4 Play Premium även i reklampauserna – då med Daniel Paris som programledare. Dessutom har flera nya proffsdansare tillkommit.

Den elfte säsongen av "Let's dance" drar i gång den 11 mars. Programmet leds av David Hellenius och Jessica Almenäs.

Jessica Gow/TT
Skådespelerskan Ewa Fröling dansar Tobias Wallin i årets "Let's dance". "Jag tänkte att det skulle vara härligt med alla de här endorfinerna som man får i dansen", svarar Fröling på frågan om vad som lockade med programmet.
Jessica Gow/TT
Skådespelaren Johan Rabaeus, som dansar med Cecilia Ehrling, var den sista deltagaren att avslöjas. Han tackade ja för att han tycker att "Let's dance" verkar vara "riktigt galet och knäppt".
Jessica Gow/TT
Programledaren Linda Lindorff dansar med Kristjan Lootus i årets omgång av "Let's dance". "Som programledare är jag van vid att presentera deltagare, program och att ledsaga tittarna, jag är en frontfigur men inte i fokus. Nu ska jag vara i fokus och jag tycker det är fruktansvärt obehagligt", säger Lindorff.
Jessica Gow/TT
Tv-profilen Isabel Adrian Angello dansar med Fredric Brunberg.
Jessica Gow/TT
Programledaren Nassim Al Fakir dansar med Jeanette Carlsson.
Jessica Gow/TT
Dansbandssångerskan Elisa Lindström dansar med Yvo Eussen.
Jessica Gow/TT
Bloggaren Bianca Wahlgren Ingrosso ska dansa med Alexander Svanberg.
Jessica Gow/TT
Operasångaren Rickard Söderberg dansar med Maria Zimmerman.
Jessica Gow/TT
Komikern Toni Prince dansar med Elisabeth Novotny.
Jessica Gow/TT
Skådespelerskan Pia Johansson dansar med Marc Christiansen.
Jessica Gow/TT
Cecilia Lazar tar plats bredvid Tony Irving och Ann Wilson i "Let's dance"-juryn.
Jessica Gow/TT
Här är hela gänget som ska dansa i TV4 i vår.