Sport

Isaksson visade EM-form i Malmö

Tryggt och säkert och fina reflexräddningar. Andreas Isaksson visade EM-form i Sveriges 0–0-möte med Slovenien i Malmö.– För min egen del tyckte jag att det gick okej, sade han.

Tiden i turkiska klubblaget Kasimpasa har inte direkt varit bästa möjliga för Andreas Isaksson. På fem månader har det bara blivit tre matcher för 34-åringen.

Oroväckande inför EM i Frankrike?

Inte då.

– Klart att det inte är optimalt att inte spela i klubblaget men det är som det är. Det gäller bara att göra det bästa av det, sade han.

– Det är svårt att få matchsituationer under träningar. Men jag tyckte att det kändes rätt okej ändå.

Vill stå mot Wales

Minst sagt.

I Sveriges träningsmatch mot Slovenien visade Andreas Isaksson, i sin 129:e landskamp, att takterna fortfarande sitter i genom att göra flera bra och avgörande ingripanden på Swedbank Stadion i Malmö.

I andra minuten fick han fingertopparna på Kevin Kampls skott mot första krysset. Sedan följde han upp med en fin och låg enhandsräddning på Roman Bezjaks avslut och med tio minuter kvar av första halvlek kastade han fram ena benet och räddade återigen ett skott från Bezjak.

– Skönt att få en sådan start som målvakt och komma in i matchen, sade Sveriges förstemålvakt som gärna fortsätter spela även i genrepet mot Wales på söndag.

– Ja, det vill jag gärna ha men vi få se. Det är viktigt att få dem här matcherna och komma igång igen.

Sista resan

Tryggt och stabilt, med andra ord.

Precis vad förbundskapten Erik Hamréns lagbygge behöver inför EM-premiären mot Irland den 13 juni och de följande gruppspelsmatcherna mot Italien och Belgien.

För Andreas Isaksson blir mästerskapet karriärens sjätte och sista med landslaget. När EM-äventyret är över är även hans tid i Blågult slut. Men han tycker inte att det känns annorlunda inför veckorna i Frankrike.

– Det är alltid lika roligt att spela mästerskap, så det skiljer inte så mycket. Klart att det känns att det är sista och så.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset