Sport

Isinbajeva erbjöds bära ryska fanan

Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva.

Stavhoppsstjärnan Jelena Isinbajeva har stoppats från OS i Rio de Janeiro.Trots det blev hon erbjuden att bära den ryska fanan på invigningen.Men i stället blir det volleybollveteranen Sergej Tetjuchin som får det uppdraget.

Världsrekordhållaren Jelena Isinbajeva är en av över 100 ryska idrottare som stoppas från OS efter den systematiska dopningen i landet. Men 34-åringen – som har meddelat att hon tar Internationella olympiska kommittén till Europadomstolen – fick möjligheten att komma till Rio de Janeiro ändå.

Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko erbjöd nämligen Isinbajeva, som tog OS-guld 2004 och 2008, att vara fanbärare på invigningen nästa fredag. Det avslöjade Isinbajevas tränare Jevgenij Trofimov för den ryska nyhetsbyrån Tass på torsdagen.

– Jag pratade med "Lena" i går kväll. Hon fick erbjudandet att vara fanbärare för den ryska truppen. Men, som du förstår så skulle det vara svårt för henne att göra det och därefter få stå vid sidan och se de andra tävla, sade Trofimov.

I stället var det Isinbajeva själv som meddelade att det blir 40-årige Sergej Tetjuchin, lagkapten i herrarnas volleybollandslag, som kröner sitt sjätte OS med att bära den ryska flaggan.

"Sergej Tetjuchin, som är en fantastisk idrottsman och en olympisk mästare, får äran", skrev Isinbajeva på Instagram enligt Reuters.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset