Sport

Island kom inte upp på toppnivå

Islands svenske förbundskapten Lars Lagerbäck. Arkivbild.
Islands svenske förbundskapten Lars Lagerbäck. Arkivbild.

Insläppt mål redan efter 40 sekunder.Lars Lagerbäcks solida defensiv var som bortblåst i Islands 2–3-förlust mot Norge.– Det viktigaste för oss nu är att få i gång spelarna, säger han.

Island kvalade in till EM i Frankrike som grupptvåa, tack vare imponerande försvarsspel och bara sex insläppta mål på tio kvalmatcher. I träningslandskampen mot Norge i Oslo släppte Island in hälften av den målskörden på blott 67 minuter.

Norge ledde med 2–1 i halvtid, norske mittfältaren Stefan Johansen målskytt redan efter 40 sekunder, och satte matchavgörande 3–1 i mitten av andra.

– Vi fick klara besked om att ska vi vinna fotbollsmatcher så måste vi spela på topp, det gjorde vi inte i dag, säger Islands svensk förbundskapten Lars Lagerbäck på presskonferensen efter matchen och påpekade att han inte fått speciellt mycket förberedelsetid ännu.

På måndag möter Island Liechtenstein i Reykjavik, den sista matchen innan EM-premiären mot Portugal den 14 juni i Saint-Ètienne.

I Gdansk i Polen förlorade hemmalaget för blott andra gången på två år och 18 landskamper. Nederländerna var starkast och vann med 2–1. Polske stjärnanfallaren Robert Lewandowski förblev mållös.

I EM-nationsmötet mellan Ryssland och Tjeckien i Österrike vände tjeckerna ett 0–1-underläge från den första halvleken till en 2–1-seger.

Tidigare på onsdagskvällen besegrade regerande, dubbla Europamästaren Spanien Sydkorea med hela 6–1, även det i en träningslandskamp i Österrike.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset