Sport

Island vill göra som Leicester

Heimir Hallgrímsson, som delar ansvaret för Island med Lars Lagerbäck, har stor respekt för Frankrike.
Heimir Hallgrímsson, som delar ansvaret för Island med Lars Lagerbäck, har stor respekt för Frankrike.

Leicester gjorde det i Premier League.Nu är Island ute efter att göra något liknande i EM.– Jag vill att det ska sluta på samma sätt, säger Heimir Hallgrímsson.

Orden är många när Heimir Hallgrímsson, som delar förbundskaptensrollen med Lars Lagerbäck, pratar. Dessutom är han tydlig med vad han tänker inför Islands kvartsfinal mot Frankrike i Paris på söndag.

– Alla lag har spelat mot Frankrike med inställningen att inte släppa in något mål, men Frankrike har ändå lyckats göra mål. De fortsätter att köra på hela vägen fram till slutet. De har mycket boll och tröttar ut sina motståndare, säger han.

– Det är något som vi måste tänka på. Vi måste vara koncentrerade och fokuserade under hela matchen. Inte bara i 90 minuter, utan i 94 eller i 96 minuter.

Med andra ord: Heimir Hallgrímsson är ute efter att göra en Leicester, som vann Premier League genom imponerande laginsatser, med Island.

– De spelade efter deras förutsättningar och vi försöker göra det på samma sätt. Det är samma laganda. Vi är beredda att jobba tillsammans, och det är det enda sättet för lag som är mindre skickliga, säger han.

– Frankrike har spelare på varje position som spelar i Champions League. Det har inte vi. Deras individuella skicklighet gör att de är bättre. Vi måste jobba tillsammans för att kunna stå emot det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset