Sport

Israelsson ordnade poäng för Hammarby

Hammarbyglädje efter Erik Israelsson kvittering till 1-1 mot Kalmar FF.
Hammarbyglädje efter Erik Israelsson kvittering till 1-1 mot Kalmar FF.

Han missade båda matcherna förra året. Men 2016 fanns Erik Israelsson på planen mot laget där han spelade i åtta år. – Klart att det är speciellt, det är här jag har fått min fotbollsutbildning, sade Israelsson som satte Hammarbys mål som betydde 1–1 mot Kalmar.

Erik Israelsson är född i Kalmar och uppvuxen i Lindsdal, en villaförort en mil norr om staden. När han var 16 tog han klivet in till Kalmar FF och började på fotbollsgymnasiet. Mellan 2008 och 2013 var han föreningen trogen. Det blev 89 allsvenska matcher för Kalmar. 

– Det var trevligt att vara tillbaka, tyckte Israelsson.

Och visst blev det trevligt för anfallaren. Med ett mycket välplacerat skott prickade han in 1–1 20 minuter in andra halvleken. 

Och firade mot sin gamla klubb gjorde han frejdigt. 

– Ja, absolut. Mål ska man fira, sade han med ett leende.

Leder skytteligan

Det var Israelssons sjätte mål för säsongen och han delar skytteligaledningen i allsvenskan med Marcus Antonsson, som gjorde Kalmars mål i matchen, och Djurgårdens Sam Johnson. 

– Jag har hittat en bra roll och jag trivs mer och mer med den för varje match som går. Jag kommer till många avslut, även om det bara blev ett i dag.

Med tanke på Hammarbys första halvlek är 1–1 ett bra resultat, men det var en seger laget var ute efter. Efter nio matcher står Hammarby på tio inspelade poäng. 

– Jag tycker vi presterat bättre än så. Men vi har släppt in lite för lätta mål, vi måste täppa till defensiven bättre.

Kalmar hade allt

I första halvlek mot Kalmar kunde det mycket väl ha blivit ett par insläppta till. Kalmar hade allt spel. 

– Jag tycker verkligen att vi borde vunnit den här matchen. Undantaget en period i andra halvlek är vi klart bättre. Vi hade också chanserna för att vinna, jag är otroligt besviken, sade Marcus Antonsson.

I Kalmar var David Elm tillbaka från start. Efter karriärens sjunde hjärnskakning förra hösten blev rehabiliteringen lång och han har fått kämpa mot de mentala spökena för att våga spela igen. 

– Med tanke att jag inte ens visste om jag någonsin skulle spela fotboll igen för bara två månader sedan kändes det bra. Orken är kanske inte riktigt där än, men mycket går att göra på ren rutin, menade David Elm, som hade ett par lägen att göra mål.

– Något av dem borde nog ha suttit, tyckte Elm.