Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Italien har tystat sina tvivlare

Antonio Candreva ser fram mot matchen mot Sverige.
Antonio Candreva ser fram mot matchen mot Sverige.

Ett sårat landslag tystade tvivlarna mot Belgien.

Nu väntar Sverige i Toulouse för Italien.

– Vi vill kvalificera oss direkt efter matchen mot Sverige, säger mittfältaren Antonio Candreva.

Utanför vajar palmerna och Medelhavshettan gör sig påmind på jätteparkeringen utanför det italienska landslagets mediecenter i utkanten av Montpellier.

Stärkta och stolta av den imponerade 2–0-segern mot världstvåan Belgien i EM-premiären i Lyon känner de italienska spelarna att de nu har tystat alla som sagt att detta är en av de svagaste mästerskapstrupperna Italien har mönstrat.

– Självklart är vi stolta över Italiens start. Några trodde inte att vi kunde vara ett bra lag, de har sagt att vi inte har någon kvalité, men efter matchen mot Belgien har alla ändrat sig, säger Romamittfältaren Alessandro Florenzi.

VM 2014 ett sår

Med VM 2014 i färskt minne tar italienarna inte ut något i förskott. Uttåget redan efter gruppspelet i Brasilien var ett stort sår för nationen.

– Även då vann vi den första matchen (mot England), men slogs ut, säger Laziomittfältaren Antonio Candreva.

Candreva, som spelade 90 minuter på högerkanten mot Belgien, är inte intresserad av att redan nu prata om möjliga motståndare i en åttondelsfinal. Italiensk press frågade nämligen om det är bättre att bli tvåa i gruppen för att slippa att möta slippa Spanien, Kroatien, Turkiet eller Tjeckien i nästa fas av turneringen.

– Vi har inte gått vidare ännu. Vi kan inte göra några beräkningar, säger Candreva.

Framför allt imponerade Italiens försvarsblock mot Belgien. Juventustrion Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini avväpnade belgarnas världsstjärnor och längst bak höll lagkamraten Gianluigi Buffon nollan. Fruktar Italien att Zlatan Ibrahimovic nu ska spräcka deras målnolla?

– Vi känner alla till "Ibra" – han är en fantastisk spelare. Men vi måste koncentrera oss på vårt eget spel och vad vi gör med vårt eget lag. Men självklart måste vi ta i beaktning Sveriges starka och svaga punkter, säger Laziomittfältaren.

Chiellini ett svin?

Några timmar innan Candreva och Florenzi mötte pressen pratade Albin Ekdal med svensk media om sin tidigare lagkamrat Chiellini. En fin människa, som dock kan vara ett svin på planen, menade Ekdal.

– Jag kan inte se att han gör något fel. Han får så många tacklingar mot sig. Det är inget fel med hans beteende, säger Candreva.

De båda italienska landslagsspelarna räknar med att Sverige kommer göra sitt livs match på fredag på Stadium Municipal i Toulouse.

– Ibrahimovic kan vinna matcher på egen hand, men vi ska fokusera på vår styrka, säger Antonio Candreva.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset