Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Italiensk ledning i paus

Giorgio Chiellini satte 1–0 mot Spanien efter Éders frispark.
Giorgio Chiellini satte 1–0 mot Spanien efter Éders frispark.

Den spanske målvakten David de Gea lämnade retur på en frispark.

Sekunden senare var det 1–0 till Italien.

Giorgio Chiellini forcerade in bollen i mål.

Inför EM var en av de stora frågorna vem som skulle göra de spanska målen. När mästerskapet väl började levererades svaret med besked i Spaniens två sista gruppspelsmatcher: Álvaro Morata.

På Stade de France i dag ställs tremålsskytten dock mot sin förmodligen största utmaning hittills i landslagströjan: Italiens oerhört samspelta och svårforcerade backlinje i form av Juventustrion Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini.

– Italien är ett av de bästa landslagen som finns. De arbetar mycket taktiskt. Om de tar ledningen kan det bli svårt att göra mål på dem, sade Morata under söndagen.

Och det var just italienarna som inledde målgörandet i matchen.

De skapade flera chanser under den första halvleken, i reprisen på EM-finalen 2012. Bland annat hade Graziano Pellè en tidig nick som David de Gea tippade till hörna.

Éders frispark efter en dryg halvtimme var Spaniens målvakt också inblandad i. Då lämnade han retur. Italienarna var snabbt framme. Emanuele Giaccherini var först på bollen, men det var Giorgio Chiellini som var sist på den. Mittbacken nätade med smalbenet och ordnar så att Italien har 1–0 efter 45 minuter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset