Nöje Musik TV

Ivan om varg- och nakenshowen

Ivan, som representerar Vitryssland i Eurovision Song Contest, ville ha en levande varg på scenen. Det fick han inte – nu får han hålla till godo med hologram och projiceringar. Pressbild.
Ivan, som representerar Vitryssland i Eurovision Song Contest, ville ha en levande varg på scenen. Det fick han inte – nu får han hålla till godo med hologram och projiceringar. Pressbild.

Vitrysslands bidrag har länge varit ett av de mest omtalade inför årets Eurovision Song Contest. Det ändrades inte efter artistens Ivans första repetition. Han bjöd på nakenhologram, ett gäng vargar och en projicerad jättebebis.

Redan när det började ryktas om att Aleksandr Ivanov, med artistnamnet Ivan, bett om att få ha en levande varg på scenen i Globen blev det rubriker.

Eurovision-reglerna tillåter dock inga levande djur – under onsdagens vitryska presskonferens bekräftade dock låtskrivaren Viktor Drobysj att Vitryssland faktiskt frågat om man fick ha med vargen,

– Ivan är redan vän med den här vargen, den gjorde till och med honom sällskap på ett Eurovision-party i Moskva. Men tyvärr får vi inte använda den här så vi använder ett hologram, säger han.

I hologrammet, som inleder numret, får man se hur en helt avklädd Ivan klappar en varg. Det följs sedan upp med ett gäng projektioner föreställande fler vargar, Ivan spelandes olika instrument och, mot slutet, en stor bebis.

– I början får vi se något vilt och mörkt, som vargarna, men naturen och människan är vänner. Sedan i slutet får vi se att man kan hitta något snällt, litet och gulligt i mörkret, säger Ivan själv om sitt nummer.

Viktor Drobysj fyller i:

– Han börjar naken och så avslutar vi med åskväder, boom, och sedan en bebis. Det är lite filosofiskt.

Ivan tävlar i den andra semifinalen, som sänds den 12 maj, med sitt bidrag "Help you fly".

Thomas Hanses
Vitryske Ivan och hans bebis på Eurovision-scenen. Pressbild.