Sport

Järnkrok och Rask tvåmålsskyttar

Nashvilles Calle Järnkrok gör matchens första mål på Floridas målvakt Roberto Luongo.
Nashvilles Calle Järnkrok gör matchens första mål på Floridas målvakt Roberto Luongo.

Calle Järnkrok stod för två mål när hans Nashville slog Florida med 5–0 i NHL-ishockeyn. Även Victor Rask hade en bra kväll med två mål för sitt Carolina.

Calle Järnkrok är inne i ett målstim, med nattens två mål har svensken gjort fyra mål de senaste fem matcherna. Järnkrok inledde målskyttet efter 6.18 i den första perioden och satte sedan 5–0-målet i numerärt underläge med drygt sju minuter kvar av matchen.

Victor Rasks två mål blev matchavgörande då Carolina slog New York Islanders med 6–3. Rasks mål kom inom loppet av 1 minut och 21 sekunder i slutet av den andra perioden då Carolina ryckte ifrån till 6–2.

– Det är härligt att få göra en insats för laget. Det var inte de vackraste målen jag har gjort, men alla räknas, säger Victor Rask till nhl.com.

Svenske målvakten Eddie Läck fick hoppa in i matchen som ersättare för Cam Ward som blev skadad. Han räddade nio av tio skott för Carolina.

Även Joakim Nordström och Elias Lindholm bidrog till segern med var sin passningspoäng.

Det gick tyngre för Ottawa där Mika Zibanejad stod för två assist och Erik Karlsson en målgivande passning när Senators förlorade mot Columbus med 4–2.

Ottawa har förlorat tre matcher i rad och åtta av de senaste elva.

Jakob Silfverberg gjorde ett mål för sitt Anaheim som slog Chicago med 3–2, Daniel Sedin stod för ett mål i Vancouvers förlustmatch (2–5) mot Toronto och Mattias Janmark inledde målskyttet i Dallas segermatch mot Washington (4–3). Hos motståndarna satte Andre Burakovsky ett mål.