Sport Sport-topp

Jagr historisk efter två mål

Florida Panthers Jaromir Jagr är nu historisk målgörare.
Florida Panthers Jaromir Jagr är nu historisk målgörare.

Publiken i Florida gjorde stående ovationer.Det var han värd, Jaromir Jagr.Den 44-årige legendaren blev matchhjälte mot Winnipeg och är nu NHL:s tredje bästa målskytt genom tiderna.

Med mål nummer 741 och 742 passerade Jaromir Jagr Brett Hull på listan över historiens främsta målskyttar i den nordamerikanska hockeyligan.

Listan toppas av Wayne Gretzky (894) före Gordie Howe (801).

Jagr njöt över rekordnoteringen.

– Det är härligt, men jag tänker inte så mycket på det om jag ska vara ärlig, sade den tjeckiske nationalhjälten efter 3–1-segern mot Winnipeg enligt nhl.com.

– Jag tycker inte att jag har spelat speciellt bra de senaste matcherna, så jag ville verkligen spela bättre i kväll.

Jagr leder Floridas interna skytteliga med 20 mål.

– Det är helt otroligt. Vi hoppades att han skulle få göra ett hattrick, men det blev inte så, sade Floridas tränare Gerard Gallant.

Arizonas Oliver Ekman-Larsson tvingades bryta matchen mot St Louis med en skada. Det hade bara gått 42 sekunder när den svenske backen drog på sig en utvisning efter en tripping på Vladimir Tarasenko och själv fick ont.

Ekman-Larsson återvände till bänken och gjorde ett byte innan han tvingades till omklädningsrummet, skriver nhl.com.

Även Alexander Steen – som gjorde ett mål och en assist för St Louis – lämnade isen efter en tackling. Hur allvarliga skadorna är för svenskarna var inte känt efter matchen, som St Louis vann med 6–4.

Alan Diaz/AP/TT
Florida Panthers Jaromir Jagr hyllas med stående ovationer efter sitt andra mål i matchen. Han är därmed på plats tre i NHL:s målliga genom tiderna.